tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άδειες Παραγωγής για τρεις μονάδες αντλησιοταμίευσης σε Βέροια και Γορτυνία έλαβε η Τέρνα Ενεργειακή

Άδεια Παραγωγής για τρία υπό εξέταση επενδυτικά σχέδια αντλησιοταμίευσης έλαβε η Τέρνα Ενεργειακή, για τα οποία είχαν υποβληθεί προ πολλού αιτήσεις στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της επιχείρησης να επενδύσει στην αποθήκευση ενέργειας στη χώρα μας, ειδικά μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή η ΡΑΕ ανάρτησε στη Διαύγεια αποφάσεις για άδειες παραγωγής για τρία αντλησιοταμιευτικά που μελετάει η εταιρεία: Ένα 401 μεγαβάτ και ικανότητας άντλησης 372 MW στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι»), ένα 231,5 ΜW και ικανότητας άντλησης 217,8 MW επίσης στη Βέροια («ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι») συν ένα 174,8 ΜW και ικανότητας άντλησης 243,6 MW στη Γορτυνία («ΣΚΑΛΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΛΑΔΩΝΑΣ»).

Όσον αφορά τα δύο πρώτα έργα, για τη λειτουργία τους θα αξιοποιούν τα νερά του υφιστάμενου ταμιευτήρα «Αγία Βαρβάρα» για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με τη μορφή δυναμικής ενέργειας νερού στον άνω ταμιευτήρα στη θέση «ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ Ι» και «ΒΡΟΧΟΝΕΡΑ ΙΙ».

Το τρίτο έργο θα αξιοποιεί τα νερά του υφιστάμενου ταμιευτήρα ΥΗΕ Λάδωνας της ΔΕΗ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μορφή δυναμικής ενέργειας νερού στους άνω ταμιευτήρες Δεξαμενή Σκάλας και Ταμιευτήρας Αγ. Νικολάου.

Αξίζει να αναφέρθεί ότι η Τέρνα διαθέτει σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης δύο έργα αντλησιοταμίευσης: Το ένα στην Αμφιλοχία ισχύος 700 MW και το άλλο στο Αμάρι της Κρήτης (υβριδικό) ισχύος 180 MW.

Ως γνωστόν, η ανάπτυξη συστημάτων αντλησιοταμίευσης προβλέπεται στο ΕΣΕΚ, ενώ για την αναγκαιότητά τους όσον αφορά την ευστάθεια και επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος έχει δημοσιοποιήσει η ΡΑΕ σχετική μελέτη.

Πηγή: www.energypress.gr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69