tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χρηματοδοτικό εργαλείο για επιχειρήσεις λιανεμπορίου ζητά από τον Περιφερειάρχη ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

Την διαμαρτυρία του, με κομψό τρόπο, εκφράζει στον Περιφερειάρχη, με επιστολή, για την κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος "Διέξοδος", ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας. Με την επιστολή ζητά την αποκατάσταση της αδικίας, με την δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για επιχειρήσεις λιανεμπορίου. Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε Κύριε Περιφερειάρχα,

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας μας λυπεί ιδιαίτερα ξέρετε, η εύκολη εκ των υστέρων κριτική διάθεση. Και αυτό γιατί δεν θέλουμε να παραγνωρίσουμε τη μεγάλη μάχη που δίνετε για να βρεθεί λύση στην τόσο δύσκολη εξίσωση που καλείστε να δώσετε τον τελευταίο χρόνο – δηλαδή από τη μια την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και ταυτόχρονα από την άλλη τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Σας γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε αυτοί που θα σας υποδείξουν τα κατάλληλα μέτρα ή θα σας κουνήσουν το δάχτυλο για το τι έπρεπε ή πρέπει να κάνετε ώστε να μη δούμε κόπους ετών να καταστρέφονται εν μια νυκτί. ΌΜΩΣ, η πραγματικότητα έδειξε ότι τα μέτρα ειδικά ως προς την κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ ήταν ανεπαρκή έως και άκρως απογοητευτικά (όχι ‘’ΔΙΕΞΟΔΟΣ‘’ αλλά ‘’ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ’’).

Και αυτό γιατί όπως γνωρίζετε πολλοί από τους ενδιαφερόμενους φορείς αποκλείσθηκαν / απορρίφθηκαν από τη δράση ενίσχυσης, προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα βιωσιμότητας στα ήδη μεγάλα υπάρχοντα προβλήματα που έχουν δεχθεί τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εισηγηθούμε την αποκατάσταση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ προκειμένου να προβείτε έστω και την τελευταία στιγμή στη δημιουργία κάποιου χρηματοδοτικού εργαλείου που θα στηρίξει ουσιαστικά τον εμπορικό κόσμο.

Δεδομένου ότι έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στη δράση της Περιφέρειας με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 στη Κεντρική Μακεδονία» αιτούμαστε ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη μιας νέας αντίστοιχης δράσης, η οποία θα συμπεριλάβει ολόκληρο το ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ και κατ’ επέκταση τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ουσιαστικά στην προσπάθεια για διασφάλιση της βιωσιμότητας ΤΟΥ. Το πρόγραμμα που είχατε βγάλει ‘’στον αέρα‘’ δεν στηρίχθηκε στην ορθολογική αξιοποίηση των προσφερόμενων ποσών με αποτέλεσμα να υπάρχουν εξόφθαλμες κοινωνικές ανισότητες.

ΕΠΕΙΔΗ, ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι το πρόγραμμα δεν λειτούργησε ‘’φωτογραφικά‘’ μόνο για κάποιους λίγους τυχερούς, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ένα πρόγραμμα που θα στηρίζεται στο διαμερισμό των κεφαλαίων, ΙΣΟΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ (όπως μειώσεις τζίρου κλπ), αλλά δημιουργώντας ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΛΩΝ.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο που μας αφιερώσατε και δηλώνουμε θετικοί, προκειμένου να σας εξηγήσουμε αναλυτικά τις ανησυχίες και τις σκέψεις μας, πραγματοποιώντας μια συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα θεωρώντας πως ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69