tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εταιρεία στην Ημαθία φτιάχνει αναψυκτικά με έμπνευση από τα βότανα

Η γη και τα βότανα είναι η έμπνευσή τους και η αφορμή για ευφάνταστες δημιουργίες, όπως τα βοτανικά αναψυκτικά που έβγαλαν πριν από λίγο καιρό στην αγορά. Δύο φίλοι, ο δασολόγος Ανδρέας Σχίζας και ο πληροφορικάριος, Σαμψών Πομάκης, ένωσαν τις δυνάμεις τους πριν από μία διετία και δημιούργησαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την επιχείρηση βοτάνων Iperos Herbs -που διαθέτει βιολογικές καλλιέργειες βοτάνων, αλλά και μια μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας- θέλοντας να εκφράσουν με τα προϊόντα τους τη γενεσιουργό δύναμη της φύσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι επέλεξαν ως όνομα για την εταιρεία τη λέξη ύπερος, το τμήμα του φυτού που υπάρχει στο θηλυκό και στο τέλειο άνθος και είναι υπεύθυνο για τη γονιμοποίηση.

Σήμερα η Iperos Herbs καλλιεργεί 14 βοτανικά είδη, εκτός από τις δικές της καλλιέργειες συνεργάζεται και με 15 ακόμα παραγωγούς, ενώ η γκάμα της μετρά 120 κωδικούς συνολικά, μεταξύ των οποίων βότανα που χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα, μαγειρικά μείγματα, αιθέρια έλαια αλλά και βοτανικά αναψυκτικά, τα Herbs Sodas. Η τελευταία αυτή κατηγορία μάλιστα, σόδες με σιρόπι από βότανα, περιλαμβάνει τέσσερις γεύσεις, σαμπούκο, λεβάντα, μελισσόχορτο και μέντα. Οι Herb Sodas φτιάχνονται όπως η παραδοσιακή γκαζόζα της Ημαθίας, με τα βότανα όμως να πρωταγωνιστούν. Μάλιστα, η Iperos Herbs θα συνεχίσει να πειραματίζεται και με νέα βοτανικά αναψυκτικά, ενώ δρομολογεί τη δημιουργία και sugar free σειράς. Στα σχέδιά της δε είναι να εντάξει στην γκάμα της και τσάι του βουνού με ανθρακικό.

Από την πρώτη στιγμή η Iperos Herbs ήταν εξαγωγική, τροφοδοτώντας με τα βότανά της αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Κύπρος και το Κατάρ. Μάλιστα, το 2021 θα κάνει άνοιγμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα συνεργαστεί και με δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γερμανία.

votana2

Η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση

Ο Ανδρέας Σχίζας ανακάλυψε σε μικρή ηλικία τον κόσμο των βοτάνων, με μέντορα τον πατέρα του, ο οποίος, αν και δάσκαλος, πειραματιζόταν με καλλιέργειες στον τόπο καταγωγής του, το Αγρίνιο.  Τον μύησε έτσι στα μυστικά ενός εναλλακτικού τρόπου καλλιέργειας και του δίδαξε τις ιδιότητες του κάθε φυτού, έτσι όπως του τις είχαν διδάξει εμπειρικά οι προγενέστεροι της οικογένειάς του.

Μαζί με τον πατέρα του αρχικά και στη συνέχεια παίρνοντας τη σκυτάλη ο Ανδρέας Σχίζας άρχισε να ασχολείται όλο και περισσότερο με τις καλλιέργειες βοτάνων, τα οποία εμπορευόταν. Αν και οι πρώτες καλλιέργειες ήταν στο Αγρίνιο, ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν φοιτητής δασολογίας, διασταύρωσε τον δρόμο του με εκείνον του Σαμψών Πομάκη, που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Μάλιστα, η συνάντηση αυτή έγινε την κατάλληλη στιγμή, όπως έδειξε η πορεία, αφού Σαμψών Πομάκης ασχολήθηκε με τη δημιουργία της καινοτόμου σειράς των βοτανικών αναψυκτικών, των Herbs Sodas, ενός σχεδίου που ο Ανδρέας Σχίζας είχε στο μυαλό του.

«Πειραματιζόμαστε συνεχώς με νέα προϊόντα. Και θέλουμε και οι δύο να κάνουμε εξωστρεφή την εταιρεία. Παράλληλα μοιραζόμαστε την αγάπη για τα βότανα και τον σεβασμό για τη φύση και με άλλους παραγωγούς, προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλουμε ώστε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας αρωματικά βότανα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» λέει στη Voria.gr ο Σαμψών Πομάκης.

Πηγή: https://www.voria.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69