tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Καμπανάκι" από Καρασαρλίδου για τον Τελωνείο

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την εγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα:

"Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας στις 19/10 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη ΟΛΩΝ των φορέων της Πιερίας - πολιτικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών - για να παραμείνει το τελωνείο στην Πιερία.

Η καθυστέρηση της δήλωσής μου οφείλεται στο γεγονός πως περίμενα να τοποθετηθούν πρώτα επί του θέματος οι παραγωγικοί φορείς του νομού μας (επιμελητήριο, επιχειρηματίες, συνεταιρισμοί κτλ) και οι αυτοδιοικητικές αρχές (Περιφέρεια, δήμοι). Να υπενθυμίσω ότι στις 28 Ιουλίου εγώ προσωπικά «καλούσα τους φορείς της Ημαθίας σε ετοιμότητα για το τελωνείο στην Κουλούρα», με αφορμή τότε την απεργία και το κλείσιμο του τελωνείου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο νομός μας πέτυχε δυο καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα του τελωνείου:

• Πρώτον: να υπάρξει πολιτική δέσμευση ότι το τελωνείο θα γίνει στην Ημαθία και όχι στη Σκύδρα.

• Δεύτερον: να ψηφισθεί νομοθετική ρύθμιση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146), με την οποία δίδεται η δυνατότητα παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας Δήμου Βέροιας, ιδιοκτησίας ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε., άνευ ανταλλάγματος στο δημόσιο προκειμένου να γίνει εκεί το Τελωνείο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τη λύση του θέματος του τελωνείου κάνοντας πράξη κάτι που αποτελούσε αίτημα πολλών χρόνων για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας, τους αγρότες, την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς. Για την επίλυση του ζητήματος παράγοντας καθοριστικής σημασίας ήταν και το κοινό ενιαίο μέτωπο των φορέων. Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και τώρα εάν θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο.

Εγώ από την πλευρά μου καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες της Ημαθίας με ευθύνη ποιων η υλοποίηση αυτού του μεγάλου και καθοριστικού για την ανάπτυξη του νομού έργου παραμένει στάσιμη". 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69