tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης ενεργοποιεί δράσεις για τη στήριξη της μελισσοκομίας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα υπέγραψε σειρά αποφάσεων με τις οποίες ενεργοποιούνται οι δράσεις 1.4, 3.1, 3.2 και 4.2 που αφορούν τη μελισσοκομία.

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται το συνολικό ύψος χρηματοδότησης για τη δράση 3.1 η οποία αφορά τον εξοπλισμό για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, στα 2.020.000 ευρώ (από 1.650.000) και σε 16,50 ευρώ ανά κυψέλη.

Επίσης, αυξάνεται το συνολικό ποσό χρηματοδότησης για τη δράση 3.2 (Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας) στα 3.216.734 ευρώ (από 3.001.734 ευρώ) με την ενίσχυση ανά μετακινούμενη κυψέλη να καθορίζεται στα 3,44 ευρώ.

Σύμφωνα με άλλη απόφαση του Υπουργού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι επιλέξιμες δράσεις και τα ποσά ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 1.4 (Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης) στο πλαίσιο του εθνικού μελισσοκομικού προγράμματος για το έτος 2020.

Τέλος, ο κ. Βορίδης υπέγραψε απόφαση με την οποία καθορίζεται το ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο της δράσης 4.1 (Αναλύσεις μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης) στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας επίσης για το έτος 2020.

Σε δήλωσή του ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι με τις συγκεκριμένες αποφάσεις ενισχύεται σημαντικά ο κλάδος της ελληνικής μελισσοκομίας και διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μελισσοκόμων προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν το εξαιρετικής ποιότητας και διεθνούς φήμης ελληνικό μέλι.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69