tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με το...τουφέκι θα κυνηγάνε τις δουλειές το επόμενο διάστημα οι φωτογράφοι της Βέροιας

Μάχη για να μείνουν όρθιοι θα κληθούν να δώσουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Βέροιας (και γενικά όλης της χώρας). Οι απώλειες τζίρου που δημιουργήθηκαν από τα μέτρα του κορονοϊού στην χώρα μας δεν θα περιοριστούν μόνο στο διάστημα της καραντίνας. Από εδώ και πέρα θα αρχίσουν τα δύσκολα αφού με τα μέτρα που θα τηρηθούν στο επόμενο διάστημα σχετικά με τα μυστήρια στις εκκλησίες και τις εκδηλώσεις, θα ακολουθήσουν βροχή από ακυρώσεις και οι φωτογράφοι θα αναγκαστούν να κυνηγούν δουλειά με το...τουφέκι.

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Κοντσίδη στο φωτογραφείο που διατηρεί με τον αδερφό του Μάρκο στην οδό Μερκουρίου Καρακωστή και μας μίλησε για τα προβλήματα που θα κληθεί αυτός και οι συνάδελφοί του να ξεπεράσουν το επόμενο διάστημα. Σαφώς στεναχωρημένος για το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος αλλά περισσότερο προβληματισμένος για την επόμενη ημέρα που ακολουθεί.

Το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος είναι η αναβολή προγραμματισμένων φωτογραφήσεων γάμων και βαπτίσεων. Μετά το Πάσχα ως γνωστόν ξεκινά η πραγματοποίηση γάμων. Φέτος όμως λόγω κορονοϊού αυτό δεν έγινε και κανείς δεν ξέρει αν και πως θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Όπως μας είπε ο κ. Κοντσίδης μεγαλύτερο ποσοστό από 60% δουλειών θα χαθεί για το 2020. Μεγάλος αριθμός νεόνυμφων θα μεταφέρει την ημερομηνία γάμου το 2021 ενώ όσοι επιθυμούν να παντρευτούν μέσα στο 2020 δεν ξέρουν ακόμη πότε θα το κάνουν και πώς. "Αυτή την στιγμή οι δουλειές που έχω σίγουρες μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού" δηλώνει ο κ. Κοντσίδης.

Με τις δουλειές να χάνονται η μία μετά την άλλη, μια σειρά από ζητήματα ζητούν απαντήσεις για τους επαγγελματίες του χώρου το επόμενο διάστημα. Για παράδειγμα:

Υπάρχει κίνδυνος τα μυστήρια που είχε κλεισμένα ένας επαγγελματίας και αναβλήθηκαν, όταν πραγματοποιηθούν να πέσουν πάνω στην ίδια ημερομηνία. Αυτό πολύ πιθανό να οδηγήσει σε απώλεια της δουλειάς.

Πολλοί φωτογράφοι πήραν προκαταβολές για δουλειές που έκλεισαν και ξόδεψαν την περίοδο της καραντίνας σε υποχρεώσεις. Αν τα μυστήρια τελικά ακυρωθούν, πώς θα επιστραφούν τα χρήματα πίσω;

Μυστήρια σε εξωτερικούς χώρους

Για τους θερινούς μήνες, όπως μας είπε ο κ. Κοντσίδης, έχει ζητηθεί από την εκκλησία να κάνει τα μυστήρια σε εξωτερικούς χώρους αλλά η πρόταση αυτή μάλλον δεν θα καρποφορήσει. Επίσης το ίδιο έχει ζητηθεί από τον δήμο Βέροιας. Ζητήθηκε από τον κ. Βοργιαζίδης οι πολιτικοί γάμοι να μπορούν να γίνουν σε δημοτικούς εξωτερικούς χώρους και η πρόταση θα υιοθετηθεί. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69