tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι οδηγίες ρύθμισης δανείων

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ανακοίνωσε ότι δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, οι αναλυτικές οδηγίες προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις που συνέταξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος με τίτλο «Πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων για τη διαχείριση των ανοιγμάτων σε καθυστέρηση και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων».

Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αριθμός φύλλου 1582/16-6-2014), ορίζει τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον οι τράπεζες τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις πληρωμών και την υπερχρέωση φυσικών και νομικών προσώπων.

Στην απόφαση προβλέπονται:

  • Βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις με διάρκεια μικρότερη των πέντε ετών,
  • Μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των πέντε ετών με στόχο τη μείωση της δόσης, σε συνδυασμό, με αύξηση του αριθμού τους και παράταση του χρόνου αποπληρωμής, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση υπόψη συντηρητικές παραδοχές για την εκτιμώμενη μελλοντική ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη μέχρι τη λήξη του προγράμματος αποπληρωμής.
  • Οριστικής διευθέτησης στην οποία περίπτωση, ορίζεται οποιαδήποτε μεταβολή του είδους συμβατικής σχέσης μεταξύ του πιστωτικού ιδρύματος και δανειολήπτη ή ο τερματισμός αυτής με στόχο την οριστική τακτοποίηση της απαίτησης του πιστωτικού ιδρύματος έναντι του δανειολήπτη.

Η εν λόγω Πράξη τίθεται σε εφαρμογή από την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας συστήνει στους δανειολήπτες, να μελετήσουν από τώρα με τους συνεργάτες τους νομικούς ή οικονομολόγους, τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για την ρύθμιση των οφειλών στις Τράπεζες.
Λεπτομέρειες της απόφασης για τις ρυθμίσεις των δανείων στις Τράπεζες περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ (1582/16-6-2014), το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας: www.imathiachamber.gr.
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69