tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δεν ζητάει κανείς ολόκληρο αρνί στην Βέροια - Ικανοποιητική η ζήτηση στην αγορά, πεσμένες οι τιμές για τους κτηνοτρόφους

Σε ικανοποιητικά πλαίσια βρίσκεται η ζήτηση στα αρνιά και τα κατσίκια εν όψει του Πάσχα, στην περιοχή μας. Τα κρεοπωλεία έχουν κάνει τις προμήθειές τους ενώ σήμερα – αύριο ολοκληρώνουν οι κτηνοτρόφοι τις σφαγές αμνοεριφίων.

Αναφορικά με την ζήτηση, αυτό που έχει σταματήσει είναι η αγορά ολόκληρων αρνιών. «Φέτος δεν ζητάει ο κόσμος ολόκληρα αρνιά όπως τα προηγούμενα χρόνια και αυτό οφείλεται στην απαγόρευση της σούβλας που έχει επιβληθεί με το μέτρα για τον κορονοϊό» δήλωσε στον «Πληροφοριοδότη» ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας Νίκος Κακαφίκας. Όσο για την ζήτηση, επισημαίνει: «Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, πιστεύω ότι η αγορά θα κινηθεί καλά και τα εμπορεύματα θα πουληθούν».

Τέλος, αυτό που ενδιαφέρει και τους περισσότερους καταναλωτές, η τιμή θα κυμανθεί στα 8,5 ευρώ το κιλό. «Πάνω – κάτω οι τιμές που θα πουλήσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Βέροιας είναι τα 8,5 ευρώ» μας είπε ο κ. Κακαφίκας σημειώνοντας ότι στα καταστήματά τους υπάρχουν αμνοερίφια μόνο από τοπικούς παραγωγούς.

Πεσμένες οι τιμές για τους κτηνοτρόφους

Από την πλευρά τους, χαμηλές χαρακτηρίζουν τις τιμές που πούλησαν φέτος οι κτηνοτρόφοι. «Φέτος πουλήσαμε από 3,5 έως 4 ευρώ το κιλό. Είμαστε δυο ευρώ κάτω σε σχέση με πέρσι» σχολίασε στον «Πληροφοριοδότη» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Στέργιος Κίρτσιος. Παρά τους φετινούς περιορισμούς όμως, η φετινή παραγωγή των τοπικών κτηνοτρόφων θα απορροφηθεί. «Πιστεύω ότι η φετινή παραγωγή μας θα απορροφηθεί. Μπορεί με τα μέτρα να απαγορεύθηκε η σούβλα ωστόσο δεν υπήρξαν εισαγωγές και ελληνοποιήσεις» τόνισε ο κ. Κίρτσιος.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι περιμένουν απαντήσεις από τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και στήριξη της πολιτείας. «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να μας δοθεί ένα ενισχυμένο πρόγραμμα deminimis με 20-30 ευρώ ανά ζώο. Επίσης ζητάμε να μπούμε στους ΚΑΔ που πλήττονται, όχι για να λάβουμε τα 800 ευρώ αλλά για να έχουμε τις υπόλοιπες διευκολύνσεις που δόθηκαν και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τις μετακινήσεις των κοπαδιών. Αν ισχύσουν οι απαγορεύσεις θα έχουμε πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Κίρτσιος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69