tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιστροφή ΦΠΑ εντός 7 ημερών στις συνεπείς επιχειρήσεις από το τέλος Σεπτεμβρίου

Στο στάδιο σχέδιασμού του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα της άμεσης επιστροφής ΦΠΑ εντός μίας εβδομάδας, βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο. Στόχος η εφαρμογή του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως εξάλου προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο φόρος θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο εντός μιας εβδομάδας σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, είναι συνεπείς στην απόδοση του φόρου και δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία. Αντίθετα όσες επιχειρήσεις έχουν διαπράξει φορολγοικές παραβάσεις θα περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων που έχουν υποβάλει.

Ειδικότερα το νέο πλαίσιο για τον ΦΠΑ προβλέπει:

-Eλάχιστο όριο για την εγγραφή μικρών επιχειρήσεων σε καθεστώς ΦΠΑ. Υπάρχουν εισηγήσεις το ποσό να είναι χαμηλότερο των 20.000 έως 25.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου το 42% των φορολογουμένων στο σύστημα ΦΠΑ είναι μικρές επιχειρήσεις που αποφέρουν αρνητικά έσοδα περίπου 2,3% σε υποχρεώσεις ΦΠΑ.

-Δημιουργία ειδικής μονάδας για την παρακολούθηση των συνολικών επιδόσεων του ΦΠΑ.

-Εκκαθάριση του μητρώου ΦΠΑ από τις ανενεργές επιχειρήσεις.

-Δημιουργία μονάδας με αρμοδιότητα τον εντοπισμό περιπτώσεων απάτης ΦΠΑ και συντονισμό δραστηριοτήτων πρόληψής τους.

-Δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος επικύρωσης για την επιστροφή ΦΠΑ που βασίζεται σε πραμέτρους κινδύνου (risk-based).

-Κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης.

Σήμερα ο μέσος χρόνος αναμονής για να λάβουν οιε επιχειρήσεις τον ΦΠΑ φθάνει τις 316 ημέρες. Συνολικα΄οι αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ που εκκρεμούν φθάνουν τις 20.011, με το ποσό προς επιστροφή να ανέρχεται σε 691,44 εκατ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται στη ΔΟΥ Κω, όπου ο μέσος χρόνος αναμονής φθάνει τις 804 μέρες. Ακολουθεί το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, όπου 112 επιχειρήσεις αναμένουν 765 ημέρες για να λάβουν επιστροφή συνολικού ύψους 80,95 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69