tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νάουσα πόλη του Οίνου και φέτος - το πρόγραμμα

Για ακόμη μια χρονιά, οι οινόφιλοι δίνουν ραντεβού στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας του νομού Ημαθίας.

Φέτος, ο «οινοτουρισμός» θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τριημέρου εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξη όλων των διαστάσεων που συνθέτουν αυτή τη δυναμική ευκαιρία. Ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, υποδομές, συνέργειες, και φυσικά το μοναδικό Ξινόμαυρο και οι παραγωγοί του στη Νάουσα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας σειράς παρουσιάσεων που θα δώσουν τροφή για σκέψη και… πράξη.

Φυσικά, το Ξινόμαυρο θα έχει περίοπτη θέση στο τριήμερο, καθώς όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα προσφέρουν μοναδικές γευσιγνωσίες στους επισκέπτες, είτε στα stands που θα παραμένουν ανοικτά καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», είτε μέσα από μια ατζέντα θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου,“So far, so close”, που διαπραγματεύεται τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας στην Ελλάδα και του Krems an der Donau στην Αυστρία. Από το ντοκιμαντέρ βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγει ο δρόμος για μια περαιτέρω συνεργασία των δυο πόλεων.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. Το τριήμερο θα κλείσει με την περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, τα οποία θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

naoussa 1200X628

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €

(για το τριήμερο)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Βλέπε πρόγραμμα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 40 €

Περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Ελπίδα Παλαμίδα|Τ: 6938250088

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12

19:00-21:00

"Καλωσόρισμα"

Εξωτερικός χώρος κτηρίου "ΕΡΙΑ"

Το φετινό τριήμερο «Νάουσα Πόλη του Οίνου» ξεκινάει δίπλα στο ποτάμι απολαμβάνοντας ζεστή σούπα και Ξινόμαυρο, αλλά και έναν αναπάντεχο συνδυασμό της αγαπημένης ερυθρής ποικιλίας με τον καφέ

Κόστος συμμετοχής 4€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12

10.30-20.30

"Κεντρική γευστική δοκιμή"

Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος

Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

11:00-12:00

"Νάουσα 6 x 6"

Έξι παραδοσιακά είδη Ναουσαίικης πίτας, έξι ετικέτες Ξινόμαυρου Νάουσας σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό κάλεσμα με τους Δημήτρη Μάντσο, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, και Χριστόφορο Γεωργιάδη από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ.

Κόστος συμμετοχής 15€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

13:00-14:00

"Ξινόμαυρο 2018 σε επίσημη πρώτη"

Πρώτη ευκαιρία δοκιμής της νέας σοδειάς της Νάουσας με τον Γιώργο Διαμαντάκο από το Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.

Κόστος συμμετοχής 7€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

14:00-15:00

Οι χορηγοί παρουσιάζουν:

Kαινοτόμα προϊόντα - έρευνα - αξιόπιστη παροχή - νέες ιδέες - συσκευασία, για την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση του Ξινόμαυρου

14:00-14:15

Μικροοξυγόνωση μετά τον πωματισμό, πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία φελλού DIAM, με τη Τίνα Κοκαλίδου, ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ – CORK HELLAS

14:15-14:30

Παρουσίαση των προϊόντων METALUX με τον Δρ. Μηχ. Μηχ/κος Γ.Ν. Γιοφτσίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας METALUX A.E.

14:30-14:45

Τα μυστικά του πωματισμού, με τον Σπύρο Ζορμπά, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος εταιρείας Α. Γ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ

Είσοδος ελεύθερη

16:00-17:00

"Τοπική κουζίνα & Ξινόμαυρο Νάουσας"

Το πάντρεμα των γεύσεων και του κρασιού σε ένα ταξίδι στην παράδοση και την κληρονομιά της Νάουσας. Αρμονικοί συνδυασμοί πέντε πιάτων και πέντε ετικετών Ξινόμαυρου με μαέστρους τον Βασίλη Λαφάρα, ιδιοκτήτη εστιατορίου "4 ΕΠΟΧΕΣ" και Κωστή Δαλαμάρα από το Οινοποιείο ΔΑΛΑΜΑΡΑ.

Κόστος συμμετοχής 20€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

17.00-20.30 | Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ.

Ημερίδα: "Η Νάουσα από το 1906 ως σήμερα"

17:00-17:10

Χαιρετισμοί επισήμων

Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης

Προέδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης

17:10-18:00

"Η Αμπελοοινική Νάουσα του 1906"

Παρουσίαση: Μανώλης Βαλσαμίδης, εκπαιδευτικός-ιστορικός

Συντονιστής: Δρ.Χαρούλα Σπινθηροπούλου από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ

18:00 -20:30

"So far, so close" (Τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά)

Προβολή ντοκιμαντέρ του Βαλάντη Λιόλιου, δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ

Νάουσα - Krems An Der Donau: Δυο πόλεις, Ελλάδα και Αυστρία.

Ένα οδοιπορικό - σύγκριση (Κρασί, ÒκαζάνιαÓ, Heurigens, βιομηχανική κληρονομιά)

Συντονιστής: Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ

Συμμετέχουν:

Μάριο Νόττας, επικεφαλής της συνέργειας European Communication Institute στην Ελλάδα και του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", που αποτελεί συνέργεια του Donau Universitat Krems, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ερευνητικού Κέντρου ÒΑθηνά" και του Ιδρύματος Προαγωγής της δημοσιογραφίας "Αθανασίου Μπότση".

Mag. Kay Mühlmann, ερευνητής και διευθύνων στην Αυστρία του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", στο Τμήμα Διαχείρισης Επικοινωνίας του Donau Universitat Krems

Stadtrat Martin Sedelmaier, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Krems an der Donau, με αρμοδιότητες σε θέματα Γεωργίας, Ακίνητης Περιουσίας, αγοράς και υπεύθυνος του Δημοτικού Οινοποιείου στο Krems an der Donau.

Direktor Mag. Dieter Faltl, Ηead of the winemaking school in Krems and head of the wine competance center

Αλέξανδρος Μάρκου, Δημοσιογράφος, προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΡΤ 3

Είσοδος ελεύθερη

20:30

"Βραβείο Κοινού"

Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12

11.00-18.00

"Κεντρική γευστική δοκιμή"

Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος

Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

"Αφιέρωμα Οινοτουρισμός στη Νάουσα – Πρωταγωνιστής του θεματικού τουρισμού"

11:00-11:40

Ενότητα 1

"Οινοτουρισμός στον κόσμο, στην Ελλάδα κα στη Νάουσα"

11:00 -11:20

Χαιρετισμοί επισήμων

Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης

Προέδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης

11:20-11:30

"Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός: Τι γίνεται στον κόσμο, στην Ελλάδα, στη Νάουσα"

Παρουσίαση: Μάριαν Σπίγγου & Σίσσυ Τζελεπίδου, σύμβουλοι επικοινωνίας & marketing με ειδίκευση στον οινοτουρισμό, εταιρία GRAPEFOOL

11:30-11:40

"Ελληνική γαστρονομία, γαστρονομικός τουρισμός, γαστρονομικές κοινότητες"

Παρουσίαση: Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος - συγγραφέας & δημιουργός του GREEK GASTRONOMY GUIDE

11:40-12:20

Ενότητα 2,

"Η Νάουσα του αύριο"

11:40-11:50

"Οι προοπτικές του οινοτουρισμού της περιοχής σε συνάρτηση με το κρασί και την πόλη"

Παρουσίαση: Ελπίδα Παλαμίδα, Υπεύθυνη επισκέψιμου στο ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ & Γιώργος Σπανέλλης, Υπεύθυνος επισκέψιμου στο Συνεταιρισμό VAENI Νάουσας

11:50-12:00

"Προκλήσεις, ευκαιρίες ή και ανάγκες του οργανωμένου τουρισμού από μια περιοχή"

Παρουσίαση: Ταξιδιωτικός Πράκτορας

12:00-12:10

"H επόμενη μέρα της τοπικής γαστρονομίας: Καινοτομία, νέα gourmet προϊόντα"

Παρουσίαση: Βασίλης Λαφάρας, ιδιοκτήτης εστιατορίου 4 ΕΠΟΧΕΣ

12:10-12:20

"Δρόμοι κρασιού, Δρόμοι εμπειρίας"

Παρουσίαση: Μάριαν Σπίγγου & Σίσσυ Τζελεπίδου, σύμβουλοι επικοινωνίας & marketing με ειδίκευση στον οινοτουρισμό, εταιρία GRAPEFOOL

Είσοδος ελεύθερη

12:20-13:00

Ενότητα 3,

"Νάουσα, ιστορία, γεύση, πολιτισμός"

12:20-12:30

"Τα μνημεία της Νάουσας και της περιοχής της ως πόλοι έλξης των επισκεπτών"

Παρουσίαση: Γιώργος Μάλλιος, αρχαιολόγος – ξεναγός

12:30-12:40

"Eναλλακτικές δραστηριότητες και φύση γύρω από τα οινοποιεία"

Παρουσίαση: Σεσίλ Βαρβαρέσου, TRIGIRO

12:40-12:50

"Δημιουργία οινικής και γαστρονομικής κουλτούρας στη φιλοξενία"

Παρουσίαση: Δημήτρης Μάντσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας

13:00-14:00

Workshop

Είσοδος ελευθερη*

11:00-19:00

Περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα

• ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: 11:00-17:00

• KTHMA KAΡΥΔΑ: 11:00-17:00

• KTHMA KEΛΕΣΙΔΗ: 10:00-16:00

Kρασί και ντολμαδάκια σπιτικά από φύλλο Ξινόμαυρου! Eπικοινωνία: 23320 51066

• KTHMA ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ: 11:00-17:00

Ανακαλύψτε τις διαφορετικές εκφράσεις του Ξινόμαυρου, μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή τριών ξεχωριστών terroir! Επικοινωνία: 23320 51100

• ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ: 11:00-19:00/ Κελάρι Μελιτζανή, Χρ.Λαναρά 1, Νάουσα

• ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ: 11:00-18:00

• KTHMA ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ: 11:00-17:00

"Ανακαλύψτε τις αισθήσεις και τη γη του Ξινόμαυρου μέσα από τα έργα

ζωγραφικής του Κώστα Καλδάρα" Eπικοινωνία: 23320 45080

• OIΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ: 12:00-19:00

Ταξίδι με τα magnum της εκπληκτικής σοδειάς του 2007! Επικοινωνία:

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ: 11:00-18:00

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: 11:00-17:00

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ: 10:00-19:00

*****

Όσον αφορά την περιήγηση στα Οινοποιεία, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σας από το wine bus, που θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών σε προσιτή τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη κύριο Σταύρο Ζάχο και διαμορφώστε την διαδρομή σας

Επικοινωνία: 697 419 0600, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*****

Πεζοπορία για μικρούς και μεγάλους στους αμπελώνες με την trigiro
11:00 – Σημείο συνάντησης στο Οινοποιείο Χρυσοχόου
Πεζοπορία μέσα στους αμπελώνες- περίπου 1 ώρα, εύκολη διαδρομή
Ξενάγηση και οινογνωσία στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη και παιχνίδι για τα παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 10 €/ενήλικα  και 5 €/παιδί

Πληροφορίες www.trigiro.com/npo
Kρατήσεις T. 6978110441

*****

"Βόλτα στην Παράδοση της Νάουσας"

Περπατήστε δίπλα από το ποτάμι, και θα συναντήσετε το διατηρητέο κτίριο Υδρόμυλος «Μάκη». Eκεί βρίσκεται το σπίτι του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Μυηθείτε στο ξεχωριστό έθιμο και ξεναγηθείτε στον παλαιότερο μύλο της Νάουσας.

Επικοινωνία: κύριος Άρης Τόσσιος 697 924 0324, Ώρες επισκέψεων: Σάββατο & Κυριακή 19:30-21:30

Wine bar, καφέ & εστιατόρια της Πόλης θα χτυπάνε στον ρυθμό του Ξινόμαυρου!

18:00

"Βραβείο Κοινού"

Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής.

Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Παράλληλα, δέσμευση του Συνδέσμου είναι η προβολή του μοναδικού δεσμού ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και στην ιστορία της Νάουσας. Καθώς η καλλιέργεια και η οινοποίηση του Ξινόμαυρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Νάουσας από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά της κουλτούρας του Ξινόμαυρου-όπως αντανακλάται μέσα από ήθη και έθιμα που διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα-πρέπει να διασωθεί, να συνεχιστεί και να αποτελέσει έμπνευση μιας ξεχωριστής αφήγησης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΟΥΣΗ

ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ

Δ. ΤΑΡΑΛΑ – ΕΛΙΝΟΣ

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69