tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομόρρυθμη εταιρεία στη Βέροια «έβαλε μέσα» 5 εκατ. ευρώ το δημόσιο

eforia-2

Τα λάθη κυβερνήσεων τους παρελθόντος που χορηγούσαν εγγυήσεις του Δημοσίου αφειδώς, αλλά και τραπεζικών διοικήσεων που άφηναν ανέλεγκτες τις επιχειρήσεις που είχαν δανειοδοτηθεί με δημόσια εγγύηση, πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση δανείου που χορηγήθηκε το 2007 σε Βεροιώτικη επιχείρηση (Ο.Ε) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια Υπουργικής Απόφαση για την παροχή της εγγύησης του Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τις υφιστάμενες μέχρι 31.12.2006 ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές που προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν σε βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στο Νομό Ημαθίας.

Το δάνειο της Ομόρρυθμου Εταιρείας σταμάτησε να εξυπηρετείται και έτσι κατέπεσε η εγγύηση του Δημοσίου. Η Διεύθυνση Κίνησης Κεφαλαίων, Εγγυήσεων, Δανείων και Αξιών δέχθηκε αίτημα από την Τράπεζα Πειραιώς για την κάλυψη απαίτησης των 5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε απόφαση με την οποία ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 5 εκατ. ευρώ περίπου προκειμένου να πληρωθεί η απαίτηση της Πειραιώς, που προέρχεται από την κατάπτωση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

πηγή: www.newsbeast.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69