tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στήριξη της τοπικής κοινωνίας ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας γιατί έρχονται νέα λουκέτα

Τον φόβο ότι θα έρθουν νέα λουκέτα εξέφρασε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Τσιπουρίδου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο σύλλογος. Στην τοποθέτησή της τόνισε: "Με δυο λέξεις, απογοήτευση και κατήφεια επικρατεί για ακόμα μια φορά στην αγορά της Βέροιας, καθώς η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ολοκληρώθηκε με αρνητικό πρόσημο, δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Αν και τα ποσοστά των εκπτώσεων στα περισσότερα είδη ξεπέρασε το 60%, οι καταναλωτές αρκέστηκαν – όσοι από αυτούς κατάφεραν να ψωνίσουν- στα απολύτως απαραίτητα.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει εξασθενίσει τα εισοδήματα των καταναλωτών ενώ οι πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις από την κατάθεση των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό έχει επηρεάσει την ψυχολογία του κόσμου.

Η κίνηση ήταν χαμηλότερη του μετρίου και σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη παρόλο που τα καταστήματα είχαν προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις. Υπάρχει μια ανησυχία στην αγορά, και ένας διάχυτος φόβος ότι θα επέλθουν νέα λουκέτα, καθώς ο χαμηλός τζίρος σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις δεκάδες υποχρεώσεις των επαγγελματιών δε αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ωστόσο εξακολουθούμε να διατηρούμε την ελπίδα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να ξημερώσει...".

Τόνισε επίσης ότι έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν την λειτουργία τους την τελευταία πενταετία ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε 15% πτώση τζίρου στα καταστήματα ανδρικά και παιδικά ενδύματα

Η Τούλα Πετρακοπούλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου, τόνισε ότι σε μαγαζιά με γυναικεία ρούχα και παπούτσια ο τζίρος έπεσε 25%. Επίσης είπε ότι 132 εμπορικές επιχειρήσεις έκλεισαν το 2015 και άνοιξαν 98. Το 2015, έως 3/3 έκλεισαν 25 επιχειρήσεις ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα έκλεισαν 16. Ενάρξεις το αντίστοιχο διάστημα του 2016 άνοιξαν 20 ενώ το περσινό διάστημα άνοιξαν 12. "Με την υπερφορολόγηση δεν ξέρουμε πόσοι θα μείνουμε. Πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος αντί να ψωνίζει από την Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα θα μείνουν εδώ αν στηριχθούμε. Στόχος μας είναι να ψωνίζει ο κόσμος αλλά και η Δημοτική Αρχή από τα μαγαζιά της πόλης για να μένουν τα χρήματα εδώ. Θέλουμε ένα σταθερό οικονομικά περιβάλλον για να μπορέσουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας".

Η Μαρία Σγούρου, γραμματέας, σημείωσε ότι και στον τομέα των βιβλιοπωλείων κάθε χρόνο υπάρχει πτώση τζίρου. "Και δεν υπάρχουν χρήματα αλλά και οι πελάτες αναζητούν πολυκαταστήματα για να κάνουν φθηνότερες αγορές. Όμως υπάρχει μια ανοδική τάση του κόσμου στο διάβασμα. Οι εκδοτικοί οίκοι κάνουν πολύ καλές προσφορές και βρίσκει κανείς φθηνά βιβλία. Πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος. Φανταστείτε την Βέροια χωρίς μαγαζιά. Εκεί θα οδηγηθούμε αν ο κόσμος επιλέγει τα πολυκαταστήματα".

Επίσης έγινε γνωστό ότι τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου μπορούν να λάβουν δωρεάν λογισμικό για να στήσουν e-shop στο ίντερνετ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69