Η αγορά της Βέροιας σε αποκριάτικο mood – Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία του ΣΙΚΚΕΔ
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
![](/images/2024-2025/Diafora/IMG-f696e6e66deaaf2ba94ddf527ca73bf1-V.jpg)
Η Βέροια μπαίνει σε ρυθμούς Αποκριάς και η τοπική αγορά προσαρμόζεται στο εορταστικό κλίμα! Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Καφετεριών & Κέντρων Διασκέδασης (ΣΙΚΚΕΔ), σε συνεργασία με τα μέλη του, αποφάσισε να δώσει μια ιδιαίτερη προβολή στη Βεροιώτικη Αποκριά, προωθώντας το τοπικό γιορτινό χρώμα και την παράδοση.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, καφετέριες της Βέροιας σερβίρουν πλέον τον καφέ σε πακέτο σε ειδικά σχεδιασμένα ποτήρια, που φέρουν πάνω τους τα λογότυπα και τα σύμβολα της Βεροιώτικης Αποκριάς. Μια απλή, αλλά ευρηματική ιδέα που όχι μόνο ενισχύει το αποκριάτικο κλίμα, αλλά και προβάλλει τη μοναδικότητα της τοπικής εορταστικής παράδοσης.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια να τονωθεί η εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης κατά τη διάρκεια των Αποκριών, αναδεικνύοντας το γλέντι, τη σάτιρα και τις αυθεντικές εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν τη Βεροιώτικη Αποκριά. Παράλληλα, επιχειρείται να δοθεί έμφαση στην τοπική ταυτότητα και να προσφερθεί μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμπειρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Βέροιας.