tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας βραβεύτηκε για την ανακύκλωση μπαταριών

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρέλαβαν το βραβείο τους για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό της εταιρείας ΑΦΗΣ, με τίτλο: «Μικροί – Μεγάλοι κυνηγοί». Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους γύρω από την κυκλική οικονομία, και συγκεκριμένα την ανακύκλωση μπαταριών.

Οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν συστηματικά με σκοπό να υιοθετήσουν συνειδητά την πρακτική της συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών. Με αφορμή την πρωτοβουλία της περσινής τάξης Γ2, ολόκληρο το σχολείο συμμετείχε ενεργά στις δράσεις ανακύκλωσης, ξεκινώντας τη συλλογή μπαταριών στον ειδικό κάδο ΑΦΗΣ που βρίσκεται στο σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ο κάδος ανακύκλωσης γέμισε πολλές φορές χάρη στη συνεισφορά μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι έφερναν χρησιμοποιημένες μπαταρίες για ανακύκλωση. Ο υπεύθυνος συλλογής μπαταριών επισκεπτόταν συχνά το σχολείο για να αδειάζει τον κάδο και να καταγράφει τον αριθμό των μπαταριών που συλλέχθηκαν. Με τη συστηματική αυτή προσπάθεια, οι μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στους νικητές του διαγωνισμού στην κατηγορία 101-200 μαθητές.

Ως αναγνώριση της προσπάθειάς τους, η εταιρεία ΑΦΗΣ έστειλε από ένα μικρό δωράκι σε κάθε μαθητή, υπενθυμίζοντας τη σημασία της συνέχισης της προσπάθειας για την ανακύκλωση. Οι μαθητές υποδέχθηκαν με χαρά τα δώρα τους και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να γεμίζουν τον κάδο ΑΦΗΣ και τη νέα σχολική χρονιά, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς.

Το παράδειγμα των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία που δείχνει πώς η νέα γενιά μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ενεργός συμμετοχή τους στην ανακύκλωση μπαταριών ενθαρρύνει τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα να συνειδητοποιήσει τη σημασία των μικρών πράξεων που οδηγούν σε μεγάλα αποτελέσματα.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69