tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αγώνας κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη διαμαρτυρία της σχετικά με το ζήτημα των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της περιοχής. Από τον Ιούλιο, η ΕΛΜΕ έθετε το θέμα στο προσκήνιο, ζητώντας επιτακτικά ενημέρωση για τον αριθμό τμημάτων και μαθητών, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες αρχές. Μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, και σταδιακά, αποκαλύφθηκε ο κατάλογος με τα τμήματα που απειλούνταν με κλείσιμο σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ΕΛΜΕ Ημαθίας, με συνεχείς παραστάσεις διαμαρτυρίας, διεκδικεί και συνεχίζει να διεκδικεί τη λειτουργία όλων των τμημάτων. Ο στόχος είναι η ακύρωση όλων των συγχωνεύσεων και η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία του νομού.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας τονίζει ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης από την πολιτεία και να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε πολιτικές διασυνδέσεις για να εξασφαλίσουν το αυτονόητο δικαίωμα της μάθησης. Η αντιμετώπιση των σχολείων με διαφορετικά κριτήρια είναι απαράδεκτη τόσο ηθικά όσο και πολιτικά, καθώς επιβεβαιώνει την επιδίωξη της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση σχολείων διαφορετικών κατηγοριών, με τους μαθητές των "κατώτερων" σχολείων να βρίσκονται στο περιθώριο.

Η ανακοίνωση καταδικάζει τη διαφαινόμενη τάση της κυβέρνησης να αφήνει τα σχολεία να εξαρτώνται από πολιτικές διασυνδέσεις και τονίζει την αναγκαιότητα οι εκπαιδευτικοί να προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον, δίνοντας μάθημα αξιοπρέπειας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων στους μαθητές και στις μαθήτριες τους.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ζητά άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των σχολείων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων, συγκεκριμένα στα:

  • 1ο Γυμνάσιο Βέροιας
  • 4ο Γυμνάσιο Βέροιας
  • Γυμνάσιο Επισκοπής
  • Γυμνάσιο Καβασίλων
  • ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
  • ΕΠΑΛ Νάουσας
  • Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας

Η ΕΛΜΕ καλεί τους γονείς, τους μαθητές/μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ. Το αίτημα είναι να συζητηθεί το θέμα των συγχωνεύσεων και να εγκριθεί ψήφισμα κατά της συγχώνευσης τμημάτων και υπέρ της έγκρισης όλων των ολιγομελών τμημάτων του Δήμου Βέροιας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69