tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Διαμαρτυρία των γονέων για την κατάργηση τμήματος στη Β' Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Βέροιας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Βέροιας εκφράζει την ανησυχία και την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με την προτεινόμενη κατάργηση ενός τμήματος της Β' Γυμνασίου. Η κατάργηση αυτή, εάν υλοποιηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές, γεγονός που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τους γονείς, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα θα δυσχεράνει την ενεργή συμμετοχή όλων των μαθητών και θα περιορίσει την ικανότητα των καθηγητών να παρέχουν προσωπική διδασκαλία και να αντιμετωπίζουν επιμέρους προβλήματα. Επίσης, η συγχώνευση των τμημάτων και οι αναγκαίες μετακινήσεις των μαθητών θα διαταράξουν τις σχέσεις και τους δεσμούς που έχουν αναπτύξει οι μαθητές κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ θα καταστήσουν πιο δύσκολη την αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και συγκρούσεων σε μεγαλύτερες τάξεις.

Τα τέσσερα τμήματα της Β' Γυμνασίου λειτουργούσαν κανονικά την περίοδο 2023-2024, με επαρκείς αίθουσες και καθηγητές για τη λειτουργία τους, επομένως δεν υπάρχει διαδικαστικό ζήτημα. Ο Σύλλογος ζητάει την διατήρηση των τεσσάρων τμημάτων και την αποφυγή της συγχώνευσης σε τρία. Ζητάει επίσης την προτεραιότητα στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για τα παιδιά.

Μετά από πρόσφατη εγγραφή, ο συνολικός αριθμός των μαθητών ανέρχεται σε 82. Ο Σύλλογος ελπίζει ότι οι φωνές των γονέων και των παιδιών θα ληφθούν υπόψη και ότι δεν θα μειωθούν τα τμήματα, διασφαλίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης για τους μαθητές.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69