tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Διάκριση μαθητών του Γυμνασίου Πλατέος στον «6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης ST3dM 2024»

Από το Γυμνάσιο Πλατέος έγινε γνωστό ότι η μαθήτρια Ουνανιάν Ελισσάβετ και οι μαθητές Νικόλαος Περμανθούλης και Παύλος Ντοντσέκος κατέκτησαν τη 2η θέση στον «6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης ST3dM 2024». Ο διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά το Σχολικό Έτος 2023-2024, έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να αναδείξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στον τομέα του τρισδιάστατου σχεδιασμού χρησιμοποιώντας το Tinkercad, ένα φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό.

Το project που παρουσίασαν οι μαθητές αφορούσε τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου, το οποίο ενσωμάτωνε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χώρους πρασίνου και συστήματα εξοικονόμησης νερού. Η καινοτόμος προσέγγισή τους απέδειξε τη δέσμευσή τους προς την περιβαλλοντική συνείδηση και την επιθυμία τους να συμβάλουν στη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον χώρου που θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα και να συνάδει με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας.

Η καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού Φυσικών Επιστημών Άννας Μπρισίμη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του project. Οι μαθητές εργάστηκαν με πάθος και αφοσίωση, ζωντανεύοντας την ιδέα τους και δείχνοντας τη σημασία της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην τάξη.

Το project τους θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο ‘’ST3dM 2024’’ που θα διεξαχθεί το χειμώνα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσφέροντας τους την ευκαιρία να μοιραστούν την καινοτόμο δουλειά τους με ένα ευρύτερο κοινό.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69