tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

 didactica

access ban20

pistofidis ban1

Συνάντηση Φιλολόγων Ημαθίας: Νέες προσεγγίσεις και κοινός αγώνας για τη δημόσια παιδεία

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στη βιβλιοθήκη του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας διοργάνωσε την προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων», υποδεχόμενος φιλολόγους από όλο τον νομό.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν εντυπωσιακή, αποδεικνύοντας την ανάγκη για τέτοιου είδους επιμορφώσεις. Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν σενάρια διδασκαλίας από φιλολόγους των γυμνασίων και λυκείων της Ημαθίας, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον κλάδο.

Οι ραγδαίες αλλαγές και οι πιέσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φιλολόγων, φάνηκαν να ενισχύουν το αίσθημα συσπείρωσης και συντροφικότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, διατυπώθηκε η ανάγκη να προασπίσουν τον ρόλο τους απέναντι στις συχνά υπερβολικές εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ μοιράστηκαν την εμπειρία και τις ρεαλιστικές τους προτάσεις για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διεκδίκηση του αυτονόητου: το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, με τους εκπαιδευτικούς να στέκονται στο πλευρό τους. Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας και του θάρρους που απαιτείται για να υποστηριχθεί μια ποιοτική δημόσια παιδεία, μακριά από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που επιβάλλονται από εξωτερικούς παράγοντες.

Εισηγήσεις έκαναν οι εκπαιδευτικοί:

1) Αποστόλου Μαρία, γυμνάσιο Μακροχωρίου

2) Κορυφίδης Ελευθέριος, γυμνάσιο Μελίκης

3)Τοπαλίδου Χριστίνα, 4ο γυμνάσιο Βέροιας

4) Αργυριάδου Αναστασία, 1ο ΓΕΛ Βέροιας.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69