tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η όπερα πάει σχολείο…

Μια πολύ πρωτότυπη εκδήλωση έγινε στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

2o gym ver opera 5

Η διεθνούς φήμης υψίφωνος Ισμήνη Γιαννάκη, αποδέχτηκε την πρόσκληση της Δ/ντριας κας Μαριάννα Λούκα και της καθηγήτριας Μουσικής κας Ντιλιάνα Γκεοργκίεβα  και  ήρθε στην Βέροια στο  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ.

Εκεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της Κάρμεν με πολύ όμορφο και εύληπτο τρόπο,  τραγούδησε αποσπάσματα από την Karmen του Bizet και καθήλωσε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές, καθώς τέτοιου είδους εμπειρίες είναι πραγματικά πολύ σπάνιες.

2o gym ver opera 1

Στο πιάνο την συνόδευσε η καθηγήτρια Μουσικής κα Γκεοργκίεβα Ντιλιάνα.               

2o gym ver opera 3

Η όπερα όπως γνωρίζουμε είναι μία τέχνη, ένα μουσικό θεατρικό είδος  που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της Αναγέννησης και ξεκίνησε από την Ιταλία και πιο ειδικά από τη Φλωρεντία. Η νέα αυτή τέχνη ακολούθησε την ιστορία του ευρωπαϊκού πνεύματος και την πολιτική ιστορία της Ευρώπης αρχικά αλλά στον 20ό αιώνα και ολόκληρου του κόσμου. Η θεματολογία και η μουσική αυτού του μουσικού είδους προσδιορίστηκαν από το ανθρωπιστικό πνεύμα της Αναγέννησης, τις αξίες του Διαφωτισμού κατά τον 18ο αιώνα και τις κοινωνικές ανατροπές που επέφερε η Γαλλική Επανάσταση. Στην Ελλάδα παίζονταν όπερες ήδη από τον 18ο αιώνα, ενώ Έλληνες συνθέτες γράφουν έργα από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Όμως είναι ένα είδος μουσικής με το οποίο δεν υπάρχει ιδιαίτερη εξοικείωση στη χώρα μας. Η παράσταση που έδωσε η κυρία Ισμήνη Γιαννάκη ήταν μοναδική. Μαθητές και καθηγητές  βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από μια υψίφωνο και πραγματικά οι φωνητικές δονήσεις που εξέλαβαν ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

2o gym ver opera 4

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69