tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ από το 1ο ΓΕΛ Βέροιας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η φάση της υλοποίησης του εγκεκριμένου σχεδίου Erasmus+ 2023-2024 (ΚΑ122–SCH-2023-1-EL01-KA122-SCH-000131697) του 1ου ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ με την επιστροφή της αποστολής των 8 μαθητών της Β’ τάξης και των 2 συνοδών καθηγητριών τους, Στυλιανής  Κουνή και Μαρίας  Μιχαηλίδου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 31/3 έως και τις 7/3.

Η 1η φάση της υλοποίησης περιελάμβανε την επιμόρφωση στις νέες τεχνολογίες και την ένταξή τους στην ψηφιακή τάξη «Digital Classroom»,  όταν η διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Αργυριάδου και η εκπαιδευτικός Χρυσούλα Μούμουγλου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού idevelop στη Μάλαγα της Ισπανίας από 19/2 έως και 26/2.

Η 2η φάση της υλοποίησης αφορούσε την ενημέρωση και  την ευαισθητοποίηση  μαθητών και μαθητριών σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης  καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της αποστολής εκπαιδεύτηκαν στη χρήση ψηφιακών εργαλείων για τη δημιουργία ψηφιακών παρουσιάσεων και αφισών με στόχο δικές τους αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Στην εκπαίδευση των μαθητών συμπεριλήφθηκαν και μαθήματα ισπανικών σχετιζόμενα με τις βασικές ανάγκες τους για επικοινωνία στη χώρα επίσκεψης.

1o gel ver erasm 2

Τέλος, η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση εργασίας σε 2 σχολεία της Σεβίλλης, το St Mary’s International School και το Escuelas Profesionales de la Sagrada Familia SAFA Blanca Paloma, όπου τα παιδιά έμαθαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας, παρακολούθησαν τη διεξαγωγή μαθήματος με μαθητές της ηλικίας τους, συναναστράφηκαν μαζί τους και μοιράστηκαν στοιχεία της κουλτούρας τους και των συνηθειών τους. Η ανταλλαγή αυτή εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Ισπανών μαθητών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές μας σχέσεις έστω και μέσω διαδικτύου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69