tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ: Προβολή ταινίας - ντοκιμαντέρ για εκπαιδευτικά θέματα

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή σε όλες και όλους προβολή ταινίας-ντοκιμαντέρ σχετικής με εκπαιδευτικά θέματα. Η προβολή έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23/4/ 2024 στις 7.30 μ.μ στο αμφιθέατρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας (πρώην Φιλίππειο Γυμνάσιο).

Πρόκειται για την ταινία Backpackfull of cash (Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά).

Δυο λόγια για την ταινία:

Η ταινία- ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την όλο και αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας. «Πρωταγωνιστές» της είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

Μια αμερικάνικη παραγωγή του 2015 Σκηνοθεσία: Σάρα Μονταλ (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης).

Μετά την ταινία - και εφόσον υπάρχει διάθεση - θα ακολουθήσει συζήτηση για τα τεκταινόμενα στην ελληνικό δημόσιο σχολείο

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69