tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας στην Πορτογαλία με πρόγραμμα Erasmus

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας θα λάβει μέρος σε δύο προγράμματα κινητικότητας Erasmus+, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 18 Ιανουαρίου 2024, με 27 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς για την Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Το σχέδιο κινητικότητας είναι διαπιστευμένο της Βασικής Δράσης ΚΑ1 του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης του προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Συμμετέχουν:

14 μαθητές από τον τομέα Πληροφορικής από τους οποίους οι 8 μαθητές είναι του 1ου Ημερ. ΕΠΑΛ Βέροιας και οι υπόλοιποι 6 μαθητές του 3ου Εσπερ. ΕΠΑΛ Βέροιας με θέμα: "FAKE NEWS: Fighting the fake news epidemic". Η εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις δημοκρατίες παγκοσμίως. Οι ψευδείς ειδήσεις μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, να διχάσουν τις κοινωνίες και να οδηγήσουν σε βία.

9 μαθητές από τον τομέα Υγείας του 1ου Ημερ. ΕΠΑΛ Βέροιας και 4 μαθητές του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΝΕΕΓυΛ Βέροιας με θέμα:«Εye tracking technology and its applications". 

Η διακρατική κινητικότητα στην Πορτογαλία αναδεικνύεται ως ισχυρό εργαλείο στην καταπολέμηση της επιδημίας των ψευδών ειδήσεων. Η συνεργασία σε επίπεδο επιστήμης και δημοσιογραφίας ενισχύει τις ικανότητες αξιολόγησης πληροφοριών και αντίστασης στην επιδημία των ψευδών ειδήσεων.

Η κινητικότητα στον τομέα της υγείας αναδεικνύει την τεχνολογία καταγραφής κινήσεων ματιών. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στον ιατρικό τομέα επιτρέπει την παρακολούθηση της κίνησης των ματιών, για τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Από την επιστήμη στον σχεδιασμό διεπαφών, η τεχνολογία αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για καινοτόμες εφαρμογές.

Οι δύο ροές μαθητών θα γυρίσουν στην Βέροια στις 31/1/2024. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69