tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η συγγραφέας Ναντίνα Κυριαζή στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Στιγμές που ξεχείλιζαν συναίσθημα ήταν οι στιγμές με τη συγγραφέα Ναντίνα Κυριαζή, στο Δημοτικό σχολείο Κουλούρας και στον «Δεκέμβρη των παραμυθιών».

Η συγγραφέας μ’ ένα καπέλο στο κεφάλι, δανεικό απ’ το αγαπημένο της σκιάχτρο, φορτωμένη με όλα τα ¨πρέπει¨ και τα ¨θέλω¨ του Σκιάχτρου, μάγεψε μικρούς και μεγάλους.

Ανάμεσα σε φιγούρες ιπτάμενες, της Τίνκερ Μπελ, του Πήτερ Παν, στο Σκιάχτρο που βάδιζε ανάμεσά μας, στα πουλιά που φτερούγιζαν γυρω μας, αφηγήθηκε την ιστορία «Το σκιάχτρο συναντά τον Πήτερ Παν στη χώρα του Ποτέ!», μια ιστορία που έγραψε, ειδικά για εμάς και τον «Δεκέμβρη των παραμυθιών», μίλησε για την άσχημη κατάσταση της Γης, για την οποία μεγάλο μερίδιο έχουν οι άνθρωποι.

Έσμιξε στην ιστορία της τον Πήτερ Παν με το δικό της ευαίσθητο και συμπονετικό Σκιάχτρο. Αυτό που δίνει θεατρικές παραστάσεις μέσα στ’ αμπέλι, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πουλιών και, ξαφνικά … , γίνεται μάρτυρας μιας μεγάλης καταστροφής (πλημμύρα).

Έτσι, ξεκινά μια προσπάθεια να ψάξει για βοήθεια, αφού το ίδιο ήταν αδύνατο να βοηθήσει, – πώς να μπουν στο νερό τα αχυρένια του πόδια. Βρέθηκε αντάμα με τον Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ, όπου κατάλαβε πως κανένας υπερήρωας δε μπορεί να σώσει τους ανθρώπους, παρά μόνο η αλληλεγγύη, η υποστήριξη του ενός από τον άλλο.

Παρά την παραδείσια ατμόσφαιρα της Χώρας του Ποτέ και τις επίμονες εκκλήσεις του Πήτερ Παν να μείνει μαζί τους, η δύναμη της Επιστροφής στον Τόπο του νίκησε μέσα στο μυαλό και την καρδιά του Σκιάχτρου.

Έτσι, Επέστρεψε, φόρεσε κάτι τεράστιες γαλότσες, ρίχτηκε στο νερό και βοήθησε, με όλες του τις δυνάμεις τους ανθρώπους, αυτούς που δεν του έκαναν ούτε μια φορά την τιμή να παραβρεθούν σε μια παράστασή του.

Με πολλά μηνύματα και πολλούς παραλήπτες, η μικρή μας ιστορία ολοκληρώθηκε μέσα από τους ήχους ενός πολύ όμορφου τραγουδιού, «Το τραγούδι του Σκιάχτρου» σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και το οποίο περιέχεται μαζί με άλλα (όπως και η αφήγηση του παραμυθιού), στο εκπληκτικό παραμύθι της Ναντίνας Κυριαζή « Τα πρέπει και τα θέλω στου Σκιάχτρου το καπέλο».

Εννοείται ότι προηγήθηκαν και ακολούθησαν διάφορες δραστηριότητες των παιδιών, κουκλοθέατρο κ.λ.π..

Μια ιδιαίτερη νότα πρόσθεσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρακολούθησαν την παρουσίαση, και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, οικογένειες και μαθητές που θα συνταξιδέψουν, τον ερχόμενο Φλεβάρη στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, στα πλαίσια του σχεδίου Διαπίστευσης Erasmus που υλοποιεί το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και έχει συμπεριλάβει, ως μέλος της κοινοπραξίας του, το γειτονικό σχολείο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69