tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η συγγραφέας Σοφία Τσιάμη στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Μια εντυπωσιακή παρουσίαση της ιστορίας «Πλανήτης Γη: τα πάνω-κάτω/Εδώ Πλανήτης Γη! Εδώ Πλανήτης Γη!» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς και σύσσωμη η ομάδα των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας από την συγγραφέα και φίλη του σχολείου Σοφία Τσιάμη.

Στις 5:30 το απόγευμα της Τετάρτης, σε μια γεμάτη αίθουσα, με διάθεση, ζωντάνια και παραστατικότητα η συγγραφέας παρέσυρε τους μικρούς (και μεγάλους) ακροατές της, με χιούμορ αλλά και προβληματισμό, σε μια πορεία δημιουργικής αναζήτησης λύσεων για τη σωτηρία του Πλανήτη Γη από την Κλιματική κρίση και τις συνέπειές της.

Συνέπειες που εντόπισε ο … Μικρός πρίγκιπας από ψηλά και κατέβηκε, πίνοντας μια γουλιά απ’ το μαγικό φίλτρο των πτήσεων, μαζί με την αγαπημένη του Αλεπού και σε συνεργασία με το φίλο του το Σκιάχτρο και άλλους πληγέντες – ήρωες των παραμυθιών (Πινόκιο, Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα, Τρία Γουρουνάκια …) κατάφεραν και εντόπισαν το πρόβλημα, ανέλαβαν δράση, βρήκαν τους ¨μεγάλους¨ υποστηρικτές, τους κινητοποίησαν, αλλά και τους υπεύθυνους, όπου ασκήθηκαν πιέσεις κι έτσι η Ζωή, η Φύση, οι Εποχές επανήλθαν στο φυσιολογικό τους ρυθμό.

Τι όμορφα θα ήταν, η πραγματικότητα να ξεπερνούσε τη φαντασία, αλλά αυτή τη φορά, προς το καλύτερο. Να μπορούσαν κι οι άνθρωποι να κάνουν ό, τι οι πρωταγωνιστές της μικρής ιστορίας, της Σοφίας Τσιάμη. Να μπορούσαν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα και τη φύση σε μια τέτοια πορεία επανόρθωσης και επαναπροσδιορισμού ώστε να πάψει η απειλή του αφανισμού για τις γενιές του μέλλοντος, για το ίδιο μας το σπίτι, τη Γη.

Τη σκυτάλη της αφήγησης πήραν οι δάσκαλοι του Σχολείου (Σοφία, Μαρία, Γιώργος) με επικεφαλής τη Σοφία Παυλίδου, οι οποίοι ανέλαβαν τους ρόλους των 4 εποχών και παρουσίασαν τις κόντρες, τις αντιθέσεις, τις διαφωνίες που προέκυψαν εξ’ αιτίας της Έριδας που μπήκε ανάμεσά τους και δημιούργησε αυτή την απορρύθμιση.

Ένα κουκλοθέατρο που θα το θυμούνται οι μικροί μαθητές για πολλά-πολλά χρόνια.

Γνώσεις, μηνύματα, προβληματισμοί, μαθητεία στην παγκόσμια πολιτότητα, την κοινωνική ευθύνη, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την κριτική σκέψη, την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβατικών δράσεων, μέσα σε δυο συμπυκνωμένες ώρες, για τα οποία θα χρειαζόταν ατέλειωτες διδακτικές ώρες (με την κλασική έννοια της σχολικής μας πραγματικότητας).

Η δράση ολοκληρώθηκε με την κατασκευή μικρών διακοσμητικών σκιάχτρων, από μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς και θα τοποθετηθούν στο νέο λαχανόκηπο του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69