tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

3 γλώσσες που θέλεις να μάθεις άμεσα και γρήγορα

Στην καρδιά της Μεσογείου, η Ελλάδα ξεχωρίζει όχι μόνο για την ιστορική της κληρονομιά, αλλά και το ζήλο της για γλωσσομάθειά. Η ελληνική εκπαίδευση θέτει υψηλά τον πήχη στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, με τα σχολεία να προσφέρουν μαθήματα αγγλικών από τα πρώτα σχολικά έτη και στη συνέχεια οι νέοι Έλληνες, εκτιμώντας την αναγκαιότητα της πολυγλωσσίας στον σύγχρονο κόσμο, εντάσσουν πολύ συχνά στο πρόγραμμά τους και μία δεύτερη ξένη γλώσσα. Σπουδάζουν γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, και άλλες ξένες γλώσσες, ανοίγοντας πόρτες προς διαφορετικούς πολιτισμούς. Όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται προσβάσιμες όλο και περισσότερες γλώσσες, γεγονός το οποίο από τη μία είναι πολύ θετικό αλλά από την άλλη - όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολλές επιλογές – δημιουργείται στο μυαλό μας σύγχυση. Παρακάτω έχουμε επιλέξει ενδεικτικά κάποιες από τις γλώσσες που θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον να μάθει κάποιος, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Ιταλικά

Η πρώτη γλώσσα που προτείνουμε είναι τα ιταλικά. Καταρχάς, η Ιταλία είναι ένας από τους σημαντικότερους γείτονες μας με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, έτσι η εκμάθηση της ιταλικής ανοίγει την πόρτα για να εξερευνήσουμε αυτόν τον πλούτο. Επίσης, ανακαλύπτοντας τη γλώσσα, εμβαθύνουμε στην ιταλική λογοτεχνία, τη μουσική και τον κινηματογράφο, ενισχύοντας την καλλιτεχνική μας αντίληψη και την πολιτιστική μας κατανόηση. Τέλος, η ιταλική γλώσσα κάνει την εμπειρία του ταξιδιού τελείως διαφορετική. Είναι γνωστό ότι η Ιταλία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες. Μαθαίνοντας ιταλικά, κάνουμε πιο εύκολη και οικεία την επικοινωνία μας με τους ντόπιους και ανοίγουμε την πόρτα για μια πιο βαθιά και πλούσια εμπειρία ταξιδιού.

Σουηδικά

Η Σουηδία ξεχωρίζει για τις καινοτομίες της σε πολλούς τομείς. Το εξαιρετικό εκπαιδευτικό σύστημα, οι πολλές εργασιακές ευκαιρίες με ανταγωνιστικούς μισθούς και οι πολύ καλές συνθήκες ζωής τόσο για του ντόπιους όσο και για τους μετανάστες είναι κάποιοι από αυτούς. Γι’ αυτό λοιπόν αν ψάχνεις μία γλώσσα η οποία να σου φανεί χρήσιμη στο μέλλον και σε πιο επαγγελματικούς τομείς, τα Σουηδικά είναι μια πολύ έξυπνη επιλογή.

Ιαπωνικά

Για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί unpopular opinion καθώς δεν είναι και ότι πιο σύνηθες. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα προτείνουμε τα ιαπωνικά για τους παρακάτω λόγους. Η Ιαπωνία εδώ και πολλές δεκαετίες έχει δείξει ότι αποτελεί μία χώρα-γενέτειρα για κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες- κολοσσούς παγκοσμίως σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία. Επίσης η Ιαπωνία αποτελεί έναν από τους πιο hot προορισμούς ταξιδιού στην Ασία λόγω και της ιστορίας που φέρει εδώ και αιώνες αλλά και της ραγδαίας αρχιτεκτονικής εξέλιξης που παρουσιάζει ανά τα χρόνια. Γιατί λοιπόν να μη γνωρίζεις αυτή τη μοναδική και τόσο διαφορετική, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα γλώσσα, πριν την επισκεφτείς;

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69