tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας αναλαμβάνει δράση για το περιβάλλον!

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, ως μέλος του δικτύου Οικολογικά σχολεία (https://www.ecoschools.gr/ ), αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Σε ανταπόκριση προς το κάλεσμα του ΕΟΑΝ-Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης συμμετείχε με πληθώρα δράσεων στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων (https://www.eoan.gr ) που διήρκησε 18-26 Νοεμβρίου 2023.

Οι δράσεις εστίασαν στο τρίπτυχο Μείωση- Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση.

Την εβδομάδα πριν από την Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, προηγήθηκε μια σημαντική προετοιμασία και ενημέρωση των μαθητών του σχολείου σχετικά με τις δράσεις που ακολούθησαν. Πραγματοποιήθηκε η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πίνακα ανακοινώσεων, προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να καταγράψουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με το περιβάλλον και να μοιραστούν φωτογραφίες.

"Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, επιδιώξαμε να ενημερώσουμε εκτενώς τους μαθητές για τα οφέλη της Ανακύκλωσης και της Επαναχρησιμοποίησης, προάγοντας παράλληλα τη συλλογική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το περιβάλλον. Ο ηλεκτρονικός πίνακας λειτούργησε ως διαδραστική πλατφόρμα για την καταγραφή των ιδεών τους, ενώ οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν αποτυπώνουν τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

1η δράση Δημιουργία πανό από τους μαθητές της Α τάξη.

Οι μαθητές δημιούργησαν δύο υπέροχα πανό, χρησιμοποιώντας δύο παλιά σεντόνια θέλοντας να εκφράσουν το δικό τους μήνυμα για την σημασία της μείωσης των αποβλήτων.

2η δράση Επαναχρησιμοποίηση πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης.

Σε πλαστικά μιας χρήσης δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και μετατράπηκαν σε γλαστράκια. Οι μαθητές έφεραν τις συσκευασίες από το σπίτι τους και χρησιμοποιώντας το compost του σχολείου φύτεψαν σε ομάδες το φυτό της επιλογής τους προσφέροντας μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση των πλαστικών αποβλήτων. Το compostδημιουργήθηκε από την ανακύκλωση φυτικών υπολειμμάτων που πραγματοποιείται στο σχολείο από τον Τομέα Γεωπονίας και από σχετικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τα γλαστράκια στη συνέχεια διακόσμησαν τις τάξεις!

3η δράση Εθελοντικός καθαρισμός του αμφιθέατρου Αλεξάνδρειας.

Ο σχολικός περίπατος του Νοεμβρίου αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας να ενωθούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά σε μια δράση καθαρισμού του χώρου του αμφιθεάτρου. Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν διαχωρίστηκαν ώστε να ανακυκλωθούν κατάλληλα. Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε με ενθουσιασμό υπογραμμίζοντας τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για τη διατήρηση καθαρών και φιλικών προς το περιβάλλον χώρων.

4η δράση Δημιουργία χάρτινων κάδων διαχωρισμού απορριμμάτων.

Χάρτινα κουτιά αντί να ανακυκλωθούν διακοσμήθηκαν από τους μαθητές και μετατράπηκαν σε κάδους διαχωρισμού απορριμμάτων. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε τμήματα της Α λυκείου με στόχο όχι μόνο οι μαθητές να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες ανακύκλωσης αλλά ταυτόχρονα να γίνει καταγραφή των απορριμμάτων και να προταθούν λύσεις για την μείωση τους.

5η δράση Καθαρισμός του προαύλιου του σχολείου.

Οι μαθητές με αγάπη για το σχολείο τους μάζεψαν τα σκουπίδια από το προαύλιο και τις εισόδους δίνοντας υπόσχεση για διατήρηση του χώρου καθαρού και υλοποίηση μελλοντικών δράσεων καλλωπισμού του.

Οι προαναφερθείσες δράσεις εντάσσονται στο γενικότερο στόχο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε περιβαλλοντικά θέματα. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, επιδιώκουμε όχι μόνο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης αλλά και τη δημιουργία βιώσιμων συνηθειών που θα συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Το βίντεο των δράσεων:

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69