tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βραβείο στο Γυμνάσιο Επισκοπής από το Υπουργείο Παιδείας

Τη σχολική χρονιά 2022-2023 μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής αποφάσισαν να ασχοληθούν με την παράδοση του τόπου τους και ειδικότερα με την ιστορία του ποντιακού στοιχείου που ενσωματώθηκε εδώ και 100 χρόνια στην περιοχή τους.

episkop naou vrav 2

Το κίνητρο δόθηκε με την προκήρυξη του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», που σχεδίασε και υλοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η ιδέα της συμμετοχής αγκαλιάστηκε από μεγάλο μέρος των μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, έπαιζαν παραδοσιακά μουσικά όργανα και συμμετείχαν σε χορευτικά συγκροτήματα.

episkop naou vrav 1

Αποφάσισαν να ερευνήσουν το παρελθόν των προγόνων τους, πήραν συνεντεύξεις από ηλικιωμένους και μεσήλικες της περιοχής, ¨ξεσκόνισαν¨ παλιές φωτογραφίες του χωριού, είπαν κι αυτοί την ιστορία της οικογένειάς τους, απευθύνθηκαν στους μικρότερους φίλους τους, που μίλησαν για την επαφή τους με την ποντιακή κληρονομιά, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του σχολείου και δημιούργησαν έτσι μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Οι θεματοφύλακες της παράδοσης».

Οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν και μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό 1.200 μαθητικών δημιουργιών από 184 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής από Ελλάδα, από 30 σχολικές μονάδες από Κύπρο και από 5 σχολικές μονάδες από την Ομογένεια (Αγγλία, Η.Π.Α.),  η ταινία τους πήρε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «ταινίες τεκμηρίωσης Γυμνασίων».

Η τελετή βράβευσης έγινε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. στις 3 Νοεμβρίου 2023.

Μέσα από τέτοιες δράσεις το σχολείο αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που γοητεύει μαθητές και εκπαιδευτικούς!! Συγχαρητήρια σε όλους!!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69