tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθήματα πρώτων βοηθειών παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Με μεγάλη επιτυχία και με την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση με πιστοποίηση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής 31 εκπαιδευτικών από σχολεία της Βέροιας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-Ε.Κ στο Εργοχώρι, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με τους εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας που αποτελεί τον ανώτατο επιστημονικό φορέα πιστοποίησης του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στην Ελλάδα.

Την εκπαίδευση χαιρέτησε ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ημαθίας Αλατζόγλου Αθανάσιος τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών για τους ανθρώπους αλλά πολύ περισσότερο  για την εκπαίδευση.

«Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την άφιξη της  εξειδικευμένης επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Για αυτό το λόγο ξεκινάμε σήμερα σε πρώτη φάση με την πιστοποίηση των 31 πρώτων ανανηπτών εκπαιδευτικών οι οποίοι και θα αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο στη διάχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που έχουν διδαχθεί. Και η δεύτερη και καινοτόμα για τα εκπαιδευτικά δεδομένα είναι η μετεγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας Ομάδας Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας κάτω από την ομπρέλα της ΔΔΕ Ημαθίας και η είσοδος της στα σχολεία μας. Η ομάδα μας , η οποία  δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 και έχει εκπαιδεύσει διάφορες ομάδες πληθυσμού στην Ημαθία αποτελείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαικού Συμβουλίου Αναζωογόνησης  (ERC) θα εκπαιδεύει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας έτσι ώστε όλοι να αποτελέσουν κρίκοι ζωής στην αλυσίδα της επιβίωσης»

Παρόντες στην εκδήλωση , ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ, Δαβόρας Βασίλειος, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ και του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας,  Παντής Βαπτιστής και Χασιώτης Νικόλαος αντίστοιχα καθώς και  ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βέροιας, Ουσουλτζόγλου Νικόλαος , ο οποίος υπήρξε ένας εκ των βασικών δημιουργών και αρωγών της ομάδας.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μεγάλη πρωτοπορία καθώς είναι η πρώτη και  μοναδική   Διεύθυνση Εκπαίδευσης που αναλαμβάνει να βάλει τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία έτσι ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να μπορούν να ενεργοποιούνται στη διατήρηση της ζωής των ανθρώπων που έχουν ανάγκη μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69