tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Συνεχίζονται οι ενέργειες της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας για το σχολείο της Άμμου

Μετά την από 23/8/2023 συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίθεση του στην άκρως άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά το κλείσιμο της σχολικής μονάδας της Κοινότητας Άμμου Ν. Ημαθίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνονται τα εξής:

"Το κλείσιμο του σχολείου-αίθουσας της Τοπικής Κοινότητας Άμμου αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου, του σχολικού συμβουλίου, του Προέδρου της Κοινότητας Αγ.Βαρβάρας και την αρνητική γνωμοδότηση των γονέων.

Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο Διευθυντής του σχολείου και το σύνολο των διδασκόντων είναι οι εξής:

1. Δυσκολία μετακίνησης δασκάλων που διδάσκουν σε τάξεις και των τριών σχολείων (π.χ. δάσκαλος μουσικής).

2. Δυσκολία αναπλήρωσης ωρών όταν υπάρχει ανάγκη να λείψει δάσκαλος από το σχολείο της Άμμου.

3. Ανεπαρκής προστασία των παιδιών δεδομένου ότι στον χώρο του σχολείου υπάρχει μόνο ένας δάσκαλος για να τα επιβλέπει.

4. Ανεπαρκής κοινωνικοποίηση των παιδιών της τάξης που είναι στο σχολείο της Άμμου καθώς δεν έρχονται σε επαφή με τα παιδιά των άλλων τάξεων.

5. Οι τουαλέτες δεν είναι σε καλή κατάσταση.

6. Μείωση λειτουργικού κόστους κατά 3500-4000 ευρώ τον χρόνο.

Ως γονείς θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

Η δυσκολία μετακίνησης των εκπαιδευτικών έγκειται μόνο προς τη σχολική μονάδα-αίθουσα της Άμμου και όχι από και προς τις σχολικές μονάδες Ασωμάτων- Αγ.Βαρβάρας των οποίων η απόσταση χιλιομετρικά είναι μεγαλύτερη;

Γιατί υπάρχει δυσκολία αναπλήρωσης ωρών όταν προκύπτει ανάγκη να λείψει κάποιος εκπαιδευτικός από την αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Άμμου και δεν υπάρχει δυσκολία στην αναπλήρωση του εκτάκτως απόντος εκπαιδευτικού από τις σχολικές μονάδες Ασωμάτων και Αγίας Βαρβάρας που όπως και παραπάνω αναφέραμε η χιλιομετρική τους απόσταση είναι μεγαλύτερη.

Κοινωνικοποίηση των μαθητών. Θεωρείται ότι μία και μόνο μία σχολική χρονιά σε ένα περιβάλλον μαθησιακό ευχάριστο με έναν αυλειο χώρο που είναι ταυτόχρονα και χώρος πρασίνου στον οποίο τα παιδιά μας θα μπορούν να παίξουν χωρίς κανέναν απολύτως φόβο τραυματισμού θα κάνει τα παιδιά μας μη κοινωνικοποιημένα;

Όσο για την προστασία των παιδιών προτιμότερο θα ήταν να δημιουργηθεί μία θέση εργασίας με την πρόσληψη ενός φύλακα και όχι να κλείσει ένας σχολικός χώρος.

Η μη καλή κατάσταση των τουαλετών είναι λόγος κλεισίματος σχολικής μονάδας;

Δυστυχώς αυτοί είναι οι λόγοι που συντρέχουν για το κλείσιμο της σχολικής αυτής μονάδας και τη μεταφορά της σε έναν ημιυπόγειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του χωριού Ασώματα Ημαθίας. Αλλά ακόμη κι αν δεχθούμε ότι υπήρχε έστω και ένας σοβαρός λόγος που δεν ξέρουμε ποιος θα μπορεί να ήταν αυτός, θα μεταφέρατε τα παιδιά μας σ ’έναν χώρο του υπογείου με προβλήματα υγρασίας;

Τα παράθυρα του χώρου αυτού όπως είναι φυσικό βρίσκονται στο επάνω μέρος της αίθουσας αφού και οι τρεις πλευρές του είναι σχεδόν κάτω από το χώμα, με αποτέλεσμα το μη σωστό αερισμό του χώρου.

Ένας χώρος ακατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί ως τάξη.

Πως λοιπόν όλοι εσείς οι αρμόδιοι (Διεύθυνση του σχολείου, Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ημαθίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης) αποφασίσατε να κλείσει μία σχολική μονάδα-αίθουσα που πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την εύρυθμη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με σκοπό να μεταφερθεί σε έναν ακατάλληλο χώρο διδασκαλίας για τα παιδιά μας.

Γιατί η υπουργική απόφαση με ημερομηνία 7-11-2022 κοινοποιήθηκε και γνωστοποιήθηκε στο Δήμο Βέροιας στις 6-2-2023, στο πέρας δηλαδή της προθεσμίας της οποιασδήποτε ενστάσεως;

Οφείλετε να δώσετε μία απάντηση σε εμάς τους γονείς και στην Τοπική Κοινωνία.

Με ποια κριτήρια αποφασίζεται ο χώρος στέγασης των παιδιών μας στο σχολείο;

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η υγεία τους.

Όχι διδακτικές αίθουσες στα υπόγεια.

Όχι κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Ένα σχολείο σε ένα χωριό είναι πολλά παραπάνω από 3.000 ευρώ, συμβολίζει την ζωή και το μέλλον του τόπου και αυτή η αξία είναι ανεκτίμητη.

Κύριε Υπουργέ για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους ζητάμε την εξαίρεση του κλεισίματος της σχολικής μονάδας-αίθουσας της Τοπικής Κοινότητας Άμμου Ν.Ημαθίας από την παραπάνω υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69