tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τους αριστούχους μαθητές βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Την Ημαθία εκπροσώπησε ο Χρήστος Καλημάνης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε σε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα τα βραβεία για το σχολικό έτος 2021-2022, στην τελετή «Οι Πρώτοι των Πρώτων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, την Πέμπτη 11 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την παιδεία», το οποίο υλοποιεί η Τράπεζα Eurobank σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τον Νομό Ημαθίας εκπροσώπησε ο Καλημάνης Χρήστος, πρώτος μεταξύ των 15 αριστούχων του νομού, με 19.805 μόρια. 

kalimanis xristos 1

«Η βράβευση αυτή από την Προεδρία της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Eurobank, αποτελεί τιμή για εμένα, εκπροσωπώντας τον Νομό Ημαθίας, καθώς και δικαίωση για την προσπάθεια μου. Αυτή η επιτυχία, ωστόσο, δεν ανήκει μόνο σε εμένα, αλλά και στην οικογένεια μου, τους φίλους, σε όλους τους καθηγητές και καθηγήτριες μου, καθώς και στο σχολείο που φοίτησα, το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας. Αποτελεί ευόδωση συλλογικής προσπάθειας.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ο συμβολικός χαρακτήρας αυτών των βραβεύσεων. Δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στις διευρυνόμενες ανάγκες των φοιτητών και των λαϊκών οικογενειών. Η συμβολική αυτή βράβευση έρχεται μέσα σε μια περίοδο όπου οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης αποτελούν "κανονικότητα", οι μισθοί περικόπτονται διαρκώς, οι φοιτητές αναγκάζονται να εργαστούν αντί να σπουδάζουν, οι εστίες της Θεσσαλονίκης είναι παμπάλαιες και καλύπτουν μόνο το 3% των φοιτητών της πόλης, που η Λέσχη του ΑΠΘ έκλεισε εκβιαστικά από τον εργολάβο της, ενώ παράλληλα προχωρά η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Τρανή, όμως, απάντηση σε αυτή την κατάσταση αποτελούν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών της 10ης Μάη, με ανάδειξη της Πανσπουδαστικής σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά για δεύτερη φορά! Η νέα γενιά έχει ιδανικά, δεν συγκινείται από τις συμβολικές προεκλογικές φιέστες, αλλά συσπειρώνεται και διεκδικεί. Στον απόηχο αυτής της επιτυχίας η νεολαία θα δώσει φέτος την μάχη των εκλογών, μαζί με τον λαό. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Κάντε το όπως οι φοιτητές!», δήλωσε ο Χρήστος Καλημάνης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69