tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έκθεση θεατρικού βεστιαρίου από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας στην Στέγη

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, έχοντας υιοθετήσει τη Θεατρική Αγωγή ως παιδαγωγική μέθοδο εναλλακτικής διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων του αναλυτικού προγράμματος και καλή πρακτική συμπερίληψης, εδώ και δέκα χρόνια, έχει "ανεβάσει" πλήθος θεατρικών παραστάσεων, που ταξίδεψαν σε πολλές πόλεις της χώρας μας, φιλοξενήθηκαν από δεκάδες θεατρικές σκηνές, τις είδαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε πλήθος μαθητικών θεατρικών αγώνων, αποσπώντας βραβεία, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα και τη θετική διάθεση απέναντι σε μια παραγωγική σχολική κοινότητα, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς του.

Όλα αυτά τα χρόνια, με τη συνεργασία και καθοδήγηση της "διά βίου" δασκάλας του σχολείου Σοφίας Παυλίδου, "ντύνοντας" τους μαθητές ήρωες των παραμυθιών και της Λογοτεχνίας, έχει συγκεντρώσει και διαθέτει ένα πλούσιο θεατρικό βεστιάριο (στολές, καπέλα, αντικείμενα ...) δημιουργίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, το οποίο, κρίθηκε καλό, να παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό αλλά και ευρύτερο κοινό.

Οι στόχοι αυτής της παρουσίασης-έκθεσης είναι:

  • Η ανάδειξη καλών πρακτικών στηριγμένων στην άποψη-θέση: «Φτιάξ' το μόνος σου» , αποκτώντας μεγαλύτερη αξία και συνοδοιπορία με το αντικείμενο.
  • Η αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων με νέο ρόλο (δεύτερη ζωή).
  • Η ένταξη της θεατρικής αγωγής και των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών στη διαδικασία διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων των Αναλυτικών Προγραμμάτων.
  • Η διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης μας ώστε να γίνουν αφορμή για ενασχόληση και άλλων με παρόμοιες πρωτοβουλίες,
  • η πρόσκληση-πρότασή μας για υποστήριξη και δανεισμό του υλικού μας από άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Οι επισκέψεις σχολείων θα γίνονται μόνο κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με τη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, στο τηλέφωνο: 2331097278 , ώστε να καταστεί δυνατός ο προγραμματισμός τους και η άνετη ξενάγηση στο χώρο.

Της ξενάγησης, θα ακολουθεί ένα εργαστήρι δημιουργίας καπέλων με ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα ή άχρηστα υλικά, τα οποία θα φέρνει το κάθε σχολείο, ενώ υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί στο χώρο θα προσφέρουν τις γνώσεις τους και τα απαραίτητα εργαλεία (κόλες, ψαλίδια, χαρτοταινίες κ.λ.π.).

ΓΕΓΟΝΟΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»

ΧΩΡΟΣ: ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΒΕΡΟΙΑ ΧΡΟΝΟΣ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ ΚΑΙ 9 ΜΑΙΟΥ 2023

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 9:00 - 13:00 & 18:00 - 20:00, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69