tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΕΝΕΕΓΥΛ: Οι μαθητές ολοκλήρωσαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Της Αυλής τα Μυστικά»

Την Πέμπτη 30/3/2023 οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ ολοκλήρωσαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Της Αυλής τα Μυστικά» διάρκειας 5 μηνών. Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στις αρχές της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών, αρχές τις οποίες εφάρμοσαν στην πράξη σε όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Οι μαθητές αφού διδάχθηκαν από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις αρχές τις ανακύκλωσης, τον τρόπο εφαρμογής τους και τον σκοπό αυτής, παρακολούθησαν στην συνέχεια μία ενημερωτική δράση για την ανακύκλωση από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βέροιας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι θεωρητικές δραστηριότητες οι μαθητές ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα παγκάκι για την αυλή του σχολείου, καθώς και ένα καλάθι για τις μπάλες του σχολείου από παλέτες και ξύλα που αποτελούσαν την συσκευασία του ασανσέρ που τοποθετήθηκε στο σχολείο μας. Επιπλέον οι μαθητές αξιοποίησαν τον χώρο του κόμποστ του σχολείου, εμπλουτίζοντάς τον με διάφορα οικιακά απορρίματα, στοχεύοντας στην δημιουργία εμπλουτισμένης οργανικής ουσίας που θα χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες του εργαστηρίου γεωπονίας.

Τέλος οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι για την ανακύκλωση το οποίο ηχογράφησαν με την συμμετοχή και άλλων μαθητών του σχολείου υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και του μουσικού Μπαγλάνη Γεώργιου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές των τομέων Γεωπονίας και Μηχανολογίας της Γ΄Λυκείου με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς: Κατσογιάννη Νικολέτα, Παναγιωτίδης Βασίλης, Ρουσοπούλου Ελευθερία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69