tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας σε διεθνή συνάντηση στη Νορβηγία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «TCA seminar consortium : challenges and opportunities» που πραγματοποιήθηκε την χρονική περίοδο από 28/03/2023 έως 31/03/2023 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας από τον αντίστοιχο εθνικό φορέα Erasmus της χώρας. Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ως Διαπιστευμένο σχολείο Erasmus, ήταν ανάμεσα στους τέσσερις εκπαιδευτικούς φορείς από την Ελλάδα που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν.

Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να συναντηθούν συντονιστές σχολικών κοινοπραξιών από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξουν εμπειρίες , καλές πρακτικές και ιδέες και για τη δυνατότητα αυτή.

Παράλληλα με την διάδραση των συντονιστών , οικοδομήθηκε και εμπλουτίστηκε ένα δίκτυο συνεργασιών με σχολεία και φορείς από χώρες της Ευρώπης όπως Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, Ολλανδία , Βέλγιο , Γερμανία, Σλοβακία, Αυστρία , Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία.

Ανάμεσα στους άλλους στόχους του σεμιναρίου , ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας σε ένα ολοένα και πιο πολυπολιτισμικό ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Εκτός από το θεωρητικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε , εφαρμόστηκαν εργαστηριακές πρακτικές [workshop] όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τις ιδέες τους και να ενδυναμώσουν διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε νέες συνεργασίες.

Συνεργασίες, τις οποίες το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας θα επιδιώξει να υλοποιηθούν, πιστό στο δρόμο που χάραξε , εδώ και 10-11 χρόνια, ανάγοντας τα σχέδια Erasmus σε μια κεντρική στρατηγική επιλογή, όπου μέσα και γύρω απ’ αυτή υλοποιούνται όλες μας οι δράσεις και λειτουργίες, καθιστώντας τα μια ολοκληρωμένη, ολιστική, δημοκρατική και συμπεριληπτική διαδικασία από την οποία δεν περισσεύει κανείς.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69