tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΕΛΜΕ: Έκανε παράσταση διαμαρτυρίας για την μονιμοποίηση δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής

Την Παρασκευή, 18 Νοέμβρη, η ΕΛΜΕ Ημαθίας και νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ημαθίας με αίτημα την μονιμοποίηση τους. Αν και έχει περάσει η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και κατά συνέπεια έπρεπε να ολοκληρωθεί η μονιμοποίησή τους, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί τόνισαν την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τη ΔΔΕ για τη μονιμοποίησή τους και να εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις όπως έγινε από άλλες ΔΔΕ. Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Επίσης σημείωσαν πως η καθυστέρηση και κωλυσιεργία του ΥΠΑΙΘ έχει ως αποτέλεσμα να παρατείνεται μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Δήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν οι συνάδελφοί τους, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαίτησαν τέλος το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69