tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Βέροιας στο ερευνητικό κέντρο CERN

Στις 2 – 6 Νοεμβρίου 2022 ομάδα 44 μαθητών και 4 συνοδών καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Βέροιας πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελβετία και Γαλλία.

Στην εκπαιδευτική εκδρομή επισκεύθηκαν το ερευνητικό κέντρο CERN, το παγκόσμιο εργαστήρι όπου συνεργάζονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να επεκτείνουν τα όρια της γνώσης. Είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν και Έλληνες ερευνητές οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του CERN και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών.

Η εκδρομή περιλάμβανε επίσης επίσκεψη και οργανωμένη ξενάγηση στο «Παλάτι των Εθνών» στη Γενεύη, στο ιστορικό κτίριο όπου πραγματοποιούνται πάνω από 5000 διεθνείς συναντήσεις κάθε χρόνο, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών για θέματα περιβάλλοντος, ειρήνης, ισότητας, δικαιοσύνης, αειφόρου ανάπτυξης κ.α.

Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζήτηση που λάμβανε χώρα τη στιγμή της επίσκεψής τους, φορώντας τα κατάλληλα ακουστικά. Επισκέφθηκαν ακόμη το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη όπου είχαν προγραμματισμένη ξενάγηση με τίτλο «How well do you Know the Olympic Games?». Επίσης επισκέφθηκαν το Ιστορικό Μουσείο της Βέρνης όπου είχαν προγραμματισμένη ξενάγηση με τίτλο «Albert Einstein and the 20th century».

Τέλος πραγματοποίησαν εκδρομή στις Άλπεις, στο τουριστικό θέρετρο Chamonix. Πήραν το κόκκινο τρενάκι “Chemin de fer du Montenvers”, και έκαναν τη γραφική διαδρομή 20 λεπτών με από τα 1035m στα 1913m υψόμετρο, Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον μεγαλύτερο παγετώνα της Γαλλίας, “Mer de Glace”, μια μαρτυρία της κλιματικής αλλαγής που συντελείται στον πλανήτη. Την τελευταία μέρα της πενθήμερης εκδρομής τους την αφιέρωσαν στο μαγευτικό Annecy της Γαλλίας, τη «Βενετία της Γαλλίας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69