tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τίμησαν το Πολυτεχνείο οι καθηγητές (βίντεο)

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Στην συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος Βαρβάρα Σαράντη η οποία τόνισε:

"Συμπληρώνονται φέτος, 49 χρόνια, από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το 1973, ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς που, με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, κατάργησε τη Δημοκρατία και θεμελιώδη ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δολοφόνησε, βασάνισε, φυλάκισε και εκτόπισε αντιστασιακούς δημοκρατικούς πολίτες.

Τον Νοέμβρη του 1973, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και άλλων σχολών έγραψαν ιστορία, καθώς όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη Χούντα των συνταγματαρχών και με κεντρικό σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η εξέγερση αυτή αποτέλεσε ένα από τα καθοριστικά γεγονότα για τη μετέπειτα πτώση των πραξικοπηματιών. Μια πτώση που ήρθε τον Ιούλιο του 1974, υπό το βάρος, δυστυχώς, της τραγωδίας και της προδοσίας της Κύπρου.

Elme0221117 123221

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου έχουν διαχρονική αξία και είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ.

Σήμερα που οι μισθοί των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα παραμένουν καθηλωμένοι και εξανεμίζονται ταυτόχρονα από τις εκρηκτικές τιμές στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς,

Σήμερα, που τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της περίθαλψης όχι μόνο αμφισβητούνται, αλλά περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται,

Σήμερα, που καταργούνται εργασιακά κεκτημένα, όπως το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση,

Σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου τη συνέχιση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και του λαού μας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69