tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη «Ιστορική Διαδρομή» του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4-11-22 η καθιερωμένη «Ιστορική Διαδρομή» του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συνοδευόμενοι από το Δ/ντή του Σχολείου Γρηγόρη Γιοβανόπουλο , το Δάσκαλο της τάξης Δημήτρη Ταμπουρά και τη δασκάλα ΖΕΠ Σοφία Ανάστου , επισκέφτηκαν το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξάνδρειας όπου ενημερώθηκαν για το ρόλο του κτιρίου στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και την κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια το Κονάκι Αλεξάνδρειας το οποίο ήταν η κατοικία του Μεχμέτ Κιαμίλη Πασά , του Μουχσίν Μπέη αλλά και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Δημήτρη Βετσόπουλου και γνώρισαν την ιστορία του κτιρίου , την αρχιτεκτονική του και τη θέση του στο κέντρο του παλιού Γιδά .

Ακολούθως οι μαθητές επισκέφτηκαν το Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας στο φουαγιέ του οποίου λειτουργεί έκθεση λιθογραφιών της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων και έκθεση μακετών για την αρχιτεκτονική των κατοικιών στο Ρουμλούκι του λαογράφου Γιώργου Ντελιόπουλου . Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ιστορικό των Βαλκανικών Πολέμων και την και την εικόνα του Γιδά την εποχή της απελευθέρωσης.

Στο χώρο βρέθηκε και ο γνωστός λαογράφος Γιώργος Ντελιόπουλος ο οποίος μίλησε στους μαθητές και απάντησε στις απορίες και τα ερωτήματά τους σχετικά με τις μακέτες αλλά και το λαογραφικό υλικό που έχει συλλέξει και που αποτελεί την ταυτότητα του λαϊκού πολιτισμού του ιστορικού Ρουμλουκιού.

Η «Ιστορική Διαδρομή πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και είναι μια δράση καινοτομίας καθώς συνδυάζει ευέλικτες μορφές διδασκαλίας , τη χρήση νέων διδακτικών μέσων και νέων διδακτικών προσεγγίσεων στη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων .

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69