tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χιλιάδες θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων - Πιστοποιήσου & δίδαξε το αντικείμενό σου

Μέσω του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο εργασίας,  η κατάρτιση και εκπαίδευση ενηλίκων θα διαδραματίσει καίριο ρόλο.

Ο λόγος απλός, αλλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σημαντικός. Η δυνατότητα σχεδόν του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ολοένα και περισσότερες και ταυτόχρονα διαφοροποιημένες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας,  που έχουν επέλθει στα πλαίσια της ψηφιακής μετάβασης που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και του νέου καθεστώτος λειτουργίας τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα.

Στον νέο αυτό κόσμο κανείς δεν περισσεύει αλλά, είναι υψηλή η πιθανότητα να αποκλειστεί από την αγορά εργασίας, να μη μπορεί να συντηρήσει την ήδη υπάρχουσα εργασία ή να ανελιχθεί σε αυτή εάν δεν επικαιροποιήσει τις γνώσης του αποκτώντας νέες δεξιότητες οι οποίες εν τέλη θα μεταφραστούν σε προσωπικές απόλυτα απαιτητές ικανότητες προκυμμένου να θεραπεύσει τα παραπάνω και να είναι επαρκής στον νέο κόσμο που ξημερώνει.

Με γνώμονα τα παραπάνω, από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0», η Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) θα απορροφήσει κονδύλι άνω του 1 δις. Ευρώ για την κατάρτιση αρχικά 80.000 ανέργων (έχει ήδη δημοσιευτεί η πρόσκληση: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (dypa.gov.gr)) και συνολικά 150.000 πολιτών (αναμένεται των εργαζομένων) έως το τέλος του 2022. Επιπλέον έως το τέλος του 2025 αναμένεται να έχουν λάβει υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες συνολικά 500.000 πολίτες.

Ως εκ τούτου για τα επόμενα χρόνια αναμένονται χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι από τις αδειοδοτημένες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΚΔΒΜ, ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ, ΙΕΚ κτλ).

Από το προγράμματα κατάρτισης της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) προκύπτει μια διπλή ευκαιρία για την Ελληνική κοινωνία:

Α) Η απόκτηση επικαιροποιημένων δεξιοτήτων που οδηγεί σε απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών, τόσο των ανέργων προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας όσο και των εργαζομένων προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη θέση τους.

Β) Η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας ή και παράλληλης απασχόλησης για εκπαιδευτικούς στον κλάδο της εκπαίδευσης ενηλίκων τουλάχιστον έως και το 2025.

Πως μπορώ να γίνω πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και να διδάξω το γνωστικό μου αντικείμενο;

Θα πρέπει να παρακολουθήσετε το αναγνωρισμένο μοριοδοτούμενο σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» ώστε να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Easy-Education, υλοποιεί σε κύκλους το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 200 ωρών, το οποίο οδηγεί στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να εντοπίσετε ΕΔΩ.

Από 1.9.2021 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια από τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Γίνε εκπαιδευτής ενηλίκων με την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων. Επίλεξε νέο ή & έναν επιπλέον δρόμο σταδιοδρομίας.

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος:

  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου  έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.
  • Ένταξη στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ (υπουργείο παιδείας) & συμμετοχή εκπαιδευτικών σε προκηρύξεις  προσλήψεων δομών μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Ανανέωση Ισχύος Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας στους Εκπαιδευτές Ενηλίκων
  • Υποστήριξη της ήδη υπάρχουσας θέσης εργασίας του καταρτιζόμενου ή ενίσχυση στην προσπάθεια αναζήτησης νέας θέσης εργασίας αλλά και τη θεσμοθέτηση ενός κοινού υψηλού υποβάθρου του εκπαιδευτικού έμψυχου δυναμικού της χώρας μας.
  • Επιπλέον μοριοδότηση σε δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με το πέρας του μοριοδοτούμενου σεμιναρίου εκδίδεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Το πιστοποιητικό επιμόρφωσης, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, δύναται να αποδώσει ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως κάθε φορά θα ισχύουν τα κριτήρια μοριοδότησης στην εκάστοτε μελλοντική προκήρυξη προσλήψεων.

Ποιους αφορά:

  1. Εκπαιδευτικούς
  2. Εν δυνάμει εκπαιδευτικούς
  3. Φοιτητές
  4. Κατόχους οποιουδήποτε πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  5. Λογιστές, Οικονομολόγους
  6. Νομικούς
  7. Ψυχολόγους
  8. Αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφή επαγγέλματα
  9. Φυσικούς, χημικούς, μαθηματικούς, βιολόγους
  10. Τεχνολόγους, Τεχνικούς βοηθούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα
  11. Απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών
  12. Ειδικευμένους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους, Δασοκόμους και Αλιείς (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα)
  13. Ειδικευμένους τεχνίτες (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγ/κή δραστηριότητα)
  14. Όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες: www.easy-education.gr / www.e-learning.panteion.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69