tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαμαρτυρία θα κάνει η ΕΛΜΕ για εξεταστέα ύλη και τράπεζα θεμάτων

Η Τετάρτη 11 Μάη είναι ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης για τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ και μείωση της ύλης στον εκπαιδευτικό χώρο. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μάη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ημαθίας και ώρα 13.30 με αιτήματα : Την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ.

"Καλούμε όλες και όλους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα σοβαρότατα παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν από την απαράδεκτη και πρωτοφανή αδιαφορία και αναλγησία του ΥΠΑΙΘ" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει ακόμη:

"Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, με συνεχείς παρεμβάσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε θέσει επιτακτικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαιότητα για μείωση της ύλης και μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών τμημάτων υπολειτούργησε λόγω του παράλογου υγειονομικού πρωτοκόλλου, που προέβλεπε το κλείσιμο του τμήματος, μόνο εάν νοσούσε ταυτόχρονα το 50% των μαθητών/τριών +1. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χιλιάδες τμήματα υπολειτουργούσαν, αφού οι ασθενείς μαθητές/τριες προσέγγιζαν, αλλά δεν άγγιζαν το παραπάνω όριο.

Επιπροσθέτως, πολλά περισσότερα παιδιά υποχρεώθηκαν να χάσουν τα μαθήματά τους, προκειμένου να υποβληθούν σε αλλεπάλληλα rapid tests στις Δημόσιες Δομές, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης κρουσμάτων που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας. Είναι λοιπόν προφανές ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξήχθη μετ’ εμποδίων και κάθε άλλο παρά φυσιολογική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σχολική χρονιά.

Οι παραπάνω διαδικασίες προσέθεσαν νέα μαθησιακά κενά στα έτσι κι αλλιώς υφιστάμενα λόγω της 8μηνης τηλεκπαίδευσης των προηγούμενων ετών.
Το υπουργείο όφειλε να λάβει υπόψη του τόσο τις χιλιάδες ώρες που χάθηκαν λόγω των παραπάνω διαδικασιών όσο τις τεράστιες ψυχοκοινωνικές συνέπειες της πανδημίας στα παιδιά μας, συνέπειες που διεθνείς φορείς όπως η UNESCO και η UNISEF έχουν επισημάνει.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιδεικνύει για μία ακόμα φορά την αδιαφορία και την αναλγησία της απέναντι στην πιο πολύπαθη γενιά μαθητών και μαθητριών.

Αρνείται να αναστείλει την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ και όχι μόνο δεν μείωσε την διδακτέα ύλη, αλλά σε κάποια μαθήματα την αύξησε. Στην πρόσφατη συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση της ύλης και ότι θα εφαρμοστούν τόσο η τράπεζα θεμάτων όσο και η ΕΒΕ, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την άγνοιά τους για τη σχολική πραγματικότητα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69