tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Παντελής Μαϊόβης, Νευρολόγος, MSc, PhD

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

access ban20

Μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας "Σε κίνηση… Με το βλέμμα στον τόπο μου…"

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο: «Σε κίνηση… Με το βλέμμα στον τόπο μου…».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/-ριες, με εργαλείο τη φωτογραφία, να γνωρίσουν τον φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο του τόπου τους και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για να τον αναδείξουν και να συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να επιλέξουν το θέμα τους από τα ποικίλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής αντλώντας έμπνευση από το Φυσικό Περιβάλλον, το Αστικό Περιβάλλον, την Αρχιτεκτονική, την Αρχαιολογία, την Ιστορία, τη Λαογραφία, τις Παραδόσεις, τα Τοπικά Προϊόντα, τη Γαστρονομία, τις Ανθρώπινες Δραστηριότητες, την Καθημερινή Ζωή, Πρωτοβουλίες Πολιτών  (π.χ. Εθελοντές Καθαριότητας, Πρωτοβουλία για το Παιδί, Σύλλογος Μαμα) και να το καταγράψουν δημιουργικά με το φακό τους συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός φωτογραφικού μωσαϊκού του τόπου τους.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος. Η συμμετοχή των μαθητών/-ριών είναι προαιρετική και είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Κάθε μαθητής/-ρια μπορεί να υποβάλει από 1 έως 3 φωτογραφίες.  Θα δοθεί βραβείο στην καλύτερη φωτογραφία (ένα tablet Lenovo), καθώς και έπαινοι συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Τα κριτήρια για την επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας θα είναι η πρωτοτυπία του θέματος, η καλλιτεχνική άποψη και η τεχνική αρτιότητα.

Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/-ουσών και επισκεπτών, ενώ το βραβείο και οι έπαινοι συμμετοχής για όλες/-ους τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες θα απονεμηθούν  σε ειδική τελετή. Η ημερομηνία της τελετής θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού. Η εκδήλωση εναλλακτικά, μπορεί να διοργανωθεί και διαδικτυακά.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Δ.Ε. Ημαθίας
 2. Λάζαρος Ασλανίδης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού
 3. Ιωάννης Δοξόπουλος, Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας
 4. Αγγελική Γιαννάκη, Εκπαιδευτικός ΠΕ06, Συντονίστρια της Π.Ο. του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας
 5. Νόπη Καριπίδου, Εκπαιδευτικός ΠΕ81, ΔΔΕ Ημαθίας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 1. Ιωάννης Δοξόπουλος, Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Βέροιας, τηλ. 23310-24515, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ιστοσελίδα: http://gym-esp-veroias.ima.sch.gr
 2. Νόπη Καριπίδου, Εκπαιδευτικός ΠΕ81, ΔΔΕ Ημαθίας, τηλ. 23310-78926

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από 3 μέλη:

 1. Νίκος Τσιαπάρας, Eικαστικός, ΕΕΠ του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ
 2. Χάρης Κουρουζίδης, Eκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Φωτογράφος-Εικαστικός
 3. Ελένη Δημητριάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Ημαθίας

Η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας, καθώς και των φωτογραφιών για την Έκθεση, από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί χωρίς να γνωρίζουν τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζόμενων, ώστε να είναι αδιάβλητη.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 •  16 Μαρτίου 2022: Ανακοίνωση του διαγωνισμού
 •  Παρασκευή 20 Μαΐου 2022: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών στο διαγωνισμό.
 •  Τρίτη 31 Μαΐου 2022: Ανακοίνωση των νικητών/-ριών του διαγωνισμού
 •  Ιούνιος 2022: Έκθεση φωτογραφίας.

ΠΟΙΟΣ/ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.Η συμμετοχή τους είναι προαιρετική. Απαραίτητη για τη συμμετοχή τους είναι η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων η οποία θα δηλώνεται με υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα  με το ν. 1599/1986 (βλ. συνημμένα).

Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι/-ες έχουν συγγενική σχέση πρώτου βαθμού με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνεται σε ψηφιακή μορφή αρχείων .jpegστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με συνημμένες

1) δήλωση συμμετοχής,στην οποία θα αναφέρονται

 •  τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, σχολείο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση),
 •  τα στοιχεία της φωτογραφίας   (α) όνομα αρχείου (β) τίτλος της φωτογραφίας (εάν δεν υπάρχει τίτλος να γραφεί «Χωρίς τίτλο»), (γ) ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας, και (δ) κάθε άλλη πληροφορία που θεωρείται σημαντική για την κατανόηση της φωτογραφίας (προαιρετικό). 

2) υπεύθυνη δήλωσηγονέα/κηδεμόνα.

Απαγορεύεται η αναγραφή στις ψηφιακές φωτογραφίες κάθε διακριτικού όπως ονόματα, λογότυπα, συνθηματικά κλπ, που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση της επιτροπής.

Εάν ένας μαθητής/-ρια επιλεχθεί, θα ενημερωθεί το σχολείο του και θα του ζητηθεί να αποστείλει υψηλής ποιότητας αρχεία εικόνας για την αναπαραγωγή τους κατά τη διοργάνωση της έκθεσης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να αποστείλει 1 έως 3 φωτογραφίες. Ο/η μαθητής/τρια πρέπει να είναι ο/η μοναδικός/η κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων και δημιουργός των υποβαλλόμενων φωτογραφιών. Τα αρχεία φωτογραφιών πρέπει να είναι τύπου .jpg, με ανώτατο όριο 1200 pixels στην μεγαλύτερη πλευρά. Κάθε εικόνα θα πρέπει να έχει μέγεθος έως 1MB, κατ' ανώτατο όριο. Επιτρέπεται η υποβολή ψηφιακών φωτογραφιών που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία.

Ονομασία αρχείων:

Τα ονόματα των αρχείων πρέπει να έχουν την μορφή:

Επίθετο-Όνομα-01.jpg

Επίθετο-Όνομα-02.jpg

Επίθετο-Όνομα-03.jpg

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εάν εμφανίζονται πρόσωπα στις φωτογραφίες, θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η έγκρισή τους με Υπεύθυνη Δήλωση του ατόμου που εμφανίζεται ή του κηδεμόνα σε περίπτωση ανηλίκου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό ο/η κάθε συμμετέχων/-ουσα δηλώνει ρητά ότι είναι ο/η δημιουργός και κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του φωτογραφικού υλικού. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς-φωτογράφους και δεν παραχωρούνται. Οι διοργανωτές μπορούν για λόγους δημοσιότητας του διαγωνισμού να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που σχετίζονται με το έργο ή σε ΜΜΕ, με την αναφορά πάντοτε του ονόματος του δημιουργού της φωτογραφίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στο τέλος του διαγωνισμού θα ζητηθεί από τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες (παιδιά και εκπαιδευτικούς) να συμπληρώσουν φόρμα αξιολόγησης.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 •  Οι φωτογραφίες να έχουν θέμα σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού "Σε κίνηση… Με το βλέμμα στον τόπο μου…"
 •  Κάθε μαθητής/-ρια μπορεί να συμμετάσχει με φωτογραφίες οι οποίες θα πρέπει να έχουν ληφθεί(“τραβηχτεί”) μετά  την έναρξη του διαγωνισμού (16 Μαρτίου 2022)
 •  Ο/η συμμετέχων/χουσα να είναι μαθητής/τρια σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
 •  Ο/η συμμετέχων/χουσα να είναι ο μοναδικός κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων και ο/η δημιουργός των υποβαλλόμενων φωτογραφιών.
 •  Όλες οι συμμετοχές θα εξεταστούν από την Κριτική Επιτροπή, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες. Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει οποιαδήποτε φωτογραφία δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διαγωνισμού. Οι αποφάσεις της Κριτικής Επιτροπής είναι οριστικές.
 •  Το πλήρες όνομα του/της μαθητή/τριας που θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή μπορεί να δημοσιοποιηθεί - ανακοινωθεί σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης.
 •  Η Δ.Δ.Ε Ημαθίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας και ο Δήμος Βέροιας αναγνωρίζουν ότι ο/η συμμετέχων/χουσα διατηρεί την πλήρη κυριότητα των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε υποβληθείσας φωτογραφίας.
 •  Οι συμμετέχοντες/-ουσες παραχωρούν στη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας και το Δήμο Βέροιας, το δικαίωμα και την άδεια να μεταφορτώσει, να δημοσιοποιήσει, να χρησιμοποιήσει, να επαναχρησιμοποιήσει, να δημοσιεύσει και να μεταδώσει τις υποβληθείσες εικόνες, ολόκληρες ή μέρη τους, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με τυχόν άλλες εικόνες, σε οποιοδήποτε μέσο, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών μέσων, όπως ιστοσελίδες κλπ, και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και της έκθεσης, με την προϋπόθεση κάθε φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί από τη Δ.Δ.Ε. Ημαθίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας ή τον Δήμο Βέροιας να συνοδεύεται από αναφορά του ονόματος του/της δημιουργού.
 •  Δεν θα προκύψουν έσοδα για τους φορείς διοργάνωσης (ΔΔΕ Ημαθίας, Εσπερινό Γυμνάσιο, Δήμος Βέροιας) ή για άλλον από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κλπ.) και η χρήση των έργων θα γίνει αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 •  Ο/η συμμετέχων/-ουσα συμφωνεί ότι η Δ.Δ.Ε Ημαθίας, το Εσπερινό Γυμνάσιο Βέροιας και ο Δήμος Βέροιας δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση, κακή χρήση, κατάχρηση ή μη εξουσιοδοτημένη χρήση των εικόνων από τρίτους.
 •  Ο συμμετέχων αναγνωρίζει ότι δεν δικαιούται να λάβει καμία μορφή αποζημίωσης από τους διοργανωτές.
 •  Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την τελική έκθεση των καλύτερων φωτογραφιών, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.
 •  Επιτρέπεται η υποβολή ψηφιακών φωτογραφιών που έχουν υποστεί τεχνική επεξεργασία.
 •  Δεν επιτρέπεται να αποσταλούν φωτογραφίες που κατέβηκαν από το διαδίκτυο ή ανήκουν σε τρίτους.
 •  Δε θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν διακριθεί σε άλλον διαγωνισμό στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που αυτό γίνει αντιληπτό θα ακυρωθεί η συμμετοχή του διαγωνιζόμενου.
 •  Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, καθώς και αυτές που θα επιλεγούν για τη φωτογραφική έκθεση θα πρέπει να αποσταλούν στους διοργανωτές για εκτύπωση.
 •  Όλες οι εκτυπωμένες φωτογραφίες που θα εκτεθούν στη φωτογραφική έκθεση αποτελούν ιδιοκτησία της Δ.Δ.Ε. Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας.
 •  Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω αναγραφόμενων όρων.
 •  Τελευταία ημέρα αποστολής ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.
 •  Κατεβάστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ
 •  Κατεβάστε τις Υπεύθυνες Δηλώσεις εδώ

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

sidiropoulos

studio 69