tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μαθητές από Γερμανία και Ιταλία στο Δημαρχείο Βέροιας

Το Δημαρχείο της Βέροιας επισκέφτηκαν την Δευτέρα 4 Απρίλιου, 30 μαθητές και 4 καθηγητές των σχολείων «Vocational Tranning College in Bonn Duisdorf” και “Scientifico Statale Federico Enriques” της Γερμανίας και της Ιταλίας, τα οποία συμμετέχουν στο Πρόγραμμα κινητικότητας καθηγητών και μαθητών ERASMUS+ με τίτλο “Light of the future” και αφορά το πρόβλημα της φωτορύπανσης.

Τους ξένους μαθητές συνόδευαν οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας κ. Σταμάτης Χρυσής ( Διευθυντής), Τάσος Μοσχόπουλος, Έφη Λιακοπούλου και Χαρά Αξούριστου, οι οποίοι υλοποιούν και συμμετέχουν στοεν λόγω πρόγραμμα. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε με χαρά η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Στο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 14 μαθητές από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας, αναζητούνται λύσεις για μια πιο ορθολογική χρήση του φωτός τόσο ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όσο και για τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και την προστασία όλων των οργανισμών του οικοσυστήματος , επίσης πραγματοποιούνται από κοινού με τους νέους από τις τρείς χώρες δράσεις, εργασίες και επισκέψεις.

Η αντιδήμαρχος παιδείας υποδέχθηκε τους ξένους μαθητές και καθηγητές, όπως και τους υπευθύνους καθηγητές του προγράμματος Εrasmus για την Ελλάδα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας με την συνδρομή του ειδικού συνεργάτη του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, κ. Γιάννη Βαλαχή μία παρουσίαση της Βέροιας, της σημαντικής ιστορικής αξίας της Βεργίνας και γενικότερα της τοπικής ιστορίας.

Στους νέους του Προγράμματος Erasmus δόθηκε κέρασμα και κομπόστα, όπως και το ενημερωτικό τουριστικό φυλλάδιο της Βέροιας και στους καθηγητές τους το νέο λεύκωμα της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα ακολουθήσουν πρόγραμμα επισκέψεων σχετικών με τη θεματική όπως και τουριστικών ξεναγήσεων σε μουσεία και σε όλη την γύρω περιοχή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69