tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πυρινός: "Οι τρεις Ιεράρχες υπήρξαν άριστοι μαθητές και φοιτητές και απέκτησαν ανυπέρβλητη θεολογική και επιστημονική συγκρότηση"

Με αφορμή την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Οι Τρεις Ιεράρχες μετράνε δεκαέξι αιώνες ύψιστης πνευματικής παρουσίας στον κόσμο μας. Στην Ελλάδα, ο πρώτος εορτασμός πραγματοποιήθηκε το 1842, όταν καθιερώθηκε η εορτή τους, ως ημέρα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έχοντας πολλά κοινά γνωρίσματα στη ζωή τους, εορτάζονται ως οι Τρεις Ιεράρχες στις 30 Ιανουαρίου, διατηρώντας αδιαμφισβήτητη η διαχρονική αξία των κοινωνικών, παιδαγωγικών και φιλοσοφικών θέσεων που θεμελίωσαν. Με την σωστή αγωγή από τα σπίτια τους, ειδικά από τις μητέρες τους, αλλά κυρίως με τη δική τους επιμέλεια, κόπο και προσπάθεια, έγιναν Μεγάλοι.

Έκαναν πράξη το λόγο τους με το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο, συνδύασαν άριστα την χριστιανική ηθική με την αρχαία σοφία και τις επιστήμες, δίδαξαν την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη για τον κόσμο. Υπήρξαν άριστοι μαθητές και φοιτητές σε όλες τις σχολές εκείνης της εποχής, αποκτώντας μια ανυπέρβλητη θεολογική και επιστημονική συγκρότηση. Οι Τρεις Μεγάλοι Πατέρες, κηρύττουν μια θρησκευτικότητα που απελευθερώνει από δεισιδαιμονίες και προλήψεις, που δίνει κριτική σκέψη και ευρύτητα γνώσεων. Σήμερα, με μια πανδημία σε εξέλιξη, στον κόσμο της ταχύτατης και της πολύπλοκης πληροφορίας, όπου έχει λάβει χώρα η ηλεκτρονική μάθηση και η επικοινωνία του διαδικτύου, το παράδειγμά τους και το νόημα της εορτής τους παραμένει επίκαιρο και φωτεινό.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, το εκπαιδευτικό σας έργο υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες είναι αξιέπαινο και αξιοθαύμαστο. Καθημερινά δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό, προκειμένου να διαπλάσετε σωστά τους αυριανούς επιστήμονες, επαγγελματίες, γονείς, τους ολοκληρωμένους πολίτες του μέλλοντος, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα στις νέες προκλήσεις.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, με τις γνώσεις που σας προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σας, το καθήκον σας είναι να προοδεύετε και να επιζητάτε πάντα το καλύτερο. Στον κόσμο του διαδικτύου θα πρέπει να περιηγείστε με πολύ προσοχή, σωφροσύνη, επιλογή και διάκριση.

Οι Τρεις επιφανείς Άγιοι, στο ταξίδι της δια βίου πλέον μάθησης, σας προτρέπουν να συνεισφέρετε στις τέχνες και τα γράμματα, να δώσετε λύσεις στα κάθε είδους προβλήματα, να συμβάλλετε στη βελτίωση συνθηκών του κόσμου, προτάσσοντας πάντοτε την αγάπη, την ειρήνη και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Με τις ευλογίες και το παράδειγμα των Μεγίστων Φωστήρων, στο πνεύμα σας στηρίζεται το μέλλον, η πρόοδος και η προκοπή του τόπου μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69