tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκινούν εκπαιδευτικές δράσεις στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΕΡΙΑ του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν στις αρχές Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικές δράσεις του Δήμου Νάουσας για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, στην έκθεση «Ιστορίας Νήματα: Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα», στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας – ΕΡΙΑ.

Η μόνιμη έκθεση άνοιξε τις «πύλες» της στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2021 και «αφηγείται» πτυχές της ιστορίας της κλωστοϋφαντουργίας της πόλης, σε μια προσπάθεια για την διάσωση και ανάδειξη των υλικών τεκμηρίων και της συλλογικής μνήμης των ανθρώπων των εργοστασίων της Νάουσας.

Το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει στον ίδιο χώρο η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Μπλεγμένοι στη νήματα της ιστορίας» και θα αφορά μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων, με την επιμέλεια και τον συντονισμό ειδικών μουσειολόγων – μουσειοπαδαγωγών. Οι εφαρμογές των προγραμμάτων θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς 2021-2022. 

Οι σχολικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, 09:00-14:00, κατόπιν ραντεβού, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε καθορισμένες ημερομηνίες με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τη νόσο Covid-19, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η είσοδος για μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς είναι ελεύθερη. Πληροφορίες δίνονται  στη γραμματεία του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας-ΕΡΙΑ,  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 23320 25495. 

eria inside1 1

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69