tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απεργιακό κάλεσμα από την εκπαιδευτική κοινότητα Ημαθίας - Αντίδραση στην αξιολόγηση και στους νέους εκπαιδευτικούς νόμους

Απεργιακό κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς απηύθυναν οι διοικήσεις των ΕΛΜΕ Ημαθίας, ο ΣΕΠΕ Ημαθίας ο Σύλλγος Δασκάλων Νάουσας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Ελιά. Την Δευτέρα το πρωί, στις 11πμ, η εκπαιδευτική κοινότητα θα πραγματοποιήσει απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την έφεση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας για να εμποδίσει την αποχή – απεργία των εκπαιδευτικών από την διαδικασία αξιολόγησης.

Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χαρά Αξούριστου τόνισε ότι από τον Απρίλιο το 93% των εκπαιδευτικών αντιτάχθηκε στους νέους εκπαιδευτικούς νόμους επειδή μετατρέπονται τα σχολεία σε αυτόνομες επιχειρήσεις που θα αναζητούν χορηγίες και θα μπουν σε έναν ανταγωνισμό που δεν θα προωθήσει την ισότητα και την δημόσια παιδεία. Η κ. Αξούριστου ανέφερε και μια σειρά παραδείγματα που προβλέπονται με τη νέα νομοθεσία και βρίσκουν αντίθετους τους εκπαιδευτικούς.

Εκ μέρους του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας η Σοφία Απιδοπούλου τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στον εκφοβισμό που προσπαθεί να επιβάλει του Υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε ότι η επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο αφορά όλη την κοινωνία και κάλεσε γονείς και μαθητές να συστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς, στον αγώνα που δίνουν.

Η Φανή Παυλίδου, από τον σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας συμφώνησε με τα όσα είπε οι δυο προηγούμενοι ομιλητές και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί με αγώνα διαρκείας θα σπάσουν την προσπάθεια εκφοβισμού του Υπουργείου Παιδείας.

Tο βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης τύπου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69