tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΓΕΛ Πλατέος - Κορυφής: Αποτελέσματα έρευνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Οι μαθητές του Γ3 του ΓΕΛ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ , αφού συγκέντρωσαν τα ερωτηματολόγια της έρευνας που έκαναν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ασφαλούς Κινητικότητας και Υγείας, προχώρησαν στη συλλογή δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνά τους στην οποία συμμετείχαν 28 άντρες και 25 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 ετών οι περισσότεροι (85%) εκ των οποίων είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης για πάνω από 11 έτη, είναι εντυπωσιακό ότι το 31,4% των ερωτηθέντων νιώθουν ασφαλείς, όταν περπατάνε στους δρόμους του χωριού αν και αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα με σημαντικότερα, τον ανεπαρκή φωτισμό και τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια.

Οι πεζοί φοβούνται κυρίως τη μεγάλη ταχύτητα των οχημάτων τη στιγμή που διασχίζουν τον δρόμο, επειδή οι οδηγοί δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας μέσα στο χωριό.

Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι οι διαβάσεις είναι σβησμένες ή αχάρακτες σε καίρια σημεία του δρόμου. Το 86,5% επιθυμεί να περνάει από τις διαβάσεις ενώ το 39,6% των οδηγών παραδέχεται ότι δεν σταματάει πάντα στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί.

Για να λυθεί αυτή η κατάσταση, το 36,2% σημειώνει ότι πρέπει όλοι οι πολίτες να αναλάβουμε δράση ενώ το 29,3% θεωρεί ότι χρειάζεται η συνδρομή της Τροχαίας και το 25,9% η συνδρομή του Δήμου, ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση μετά το διαδίκτυο στην πρωτοβουλία για την επιμόρφωση των πολιτών στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Και επειδή οι περισσότεροι θεωρούν πως το ποδήλατο είναι ένας φιλικός τρόπος μετακίνησης είναι καιρός να προβληματιστούμε σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας ποδηλατοδρόμου. Έτσι οι μαθητές θα μπορούν να προσεγγίζουν το σχολείο τους με ασφάλεια.

Εν κατακλείδι, οι δεκαοκτάχρονοι μαθητές άνοιξαν τον δρόμο της έρευνας και του προβληματισμού. Δε μένει παρά η έρευνά τους να βρει τους κατάλληλους αποδέκτες που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και θα βοηθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να έχουμε στην περιοχή μας ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσοι βοήθησαν να διεξαχθεί αυτή η έρευνα απρόσκοπτα. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69