tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Βέροιας θα υλοποιήσει δράσεις στον χώρο της εκπαίδευσης με έμφαση στην ισότητα των φύλων και την πρόληψη της έμφυλης βίας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας, συνεχίζοντας τη δράση του στον χώρο της εκπαίδευσης για ακόμη μία σχολική χρονιά, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας μια σειρά παρεμβάσεων με την μορφή Βιωματικών Εργαστηρίων, με έμφαση στην ισότητα των φύλων και την πρόληψη της έμφυλης βίας στο σχολικό περιβάλλον και στις συντροφικές σχέσεις. Το υποβληθέν για το σχολικό έτος 2021-2022 εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση μαθητών/μαθητριών στην πρόληψη της έμφυλης βίας σε σχολικό περιβάλλον και στις συντροφικές σχέσεις» έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η παρέμβαση για την έμφυλη βία στο σχολικό περιβάλλον απευθύνεται σε μαθητές, -τριες της Α’ Γυμνασίου και έχει ως στόχο να κατανοήσουν τις διαφορετικές μορφές της έμφυλης βίας, να μπορούν να κατονομάσουν τον έμφυλο εκφοβισμό, να αναγνωρίσουν τις επιπτώσεις του και να κατανοήσουν το γιατί συμβαίνει ώστε να έχουν τη δύναμη να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και τους/τις φίλους/-ες τους αλλά και να αναλογιστούν δικές τους συμπεριφορές ή πράξεις που μπορεί να πλήγωσαν κάποιον/-α άλλο/-η.

Η παρέμβαση για την έμφυλη βία στις συντροφικές σχέσεις απευθύνεται σε μαθητές, -τριες της Α’ Λυκείου και έχει ως στόχο να μάθουν πώς μοιάζει μια σχέση κακοποίησης, να αναγνωρίσουν διάφορες μορφές κακοποίησης και ιδίως την ψυχολογική κακοποίηση, ώστε να αναπτύξουν στρατηγικές αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, αν οι ίδιοι/-ες ή οι φίλοι/-ες τους τη βιώνουν στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης.

Τα βιωματικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Βέροιας: από την κα. Τσαπαροπούλου Έφη, ψυχολόγο, την κα. Νατσιοπούλου Χαρούλα, κοινωνική λειτουργό και τη κα. Λυμούση Σταυρούλα, νομική σύμβουλο του Κέντρου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69