tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Φέτος, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κινητοποίησε τους μαθητές όλων των τάξεων του ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής οι οποίοι χωρισμένοι σε τάξεις δραστηριοποιήθηκαν και συνέβαλαν στην προώθηση του θεσμού.

gel koryf evrop imer2

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, η Α΄ Λυκείου με συνοδούς τη Διευθύντρια κα Γεωργία Παπαποστόλου και τις εκπαιδευτικούς κα Μυτιληναίου Αργυρή και Καραφώλα Ευπραξία επισκέφτηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Αλεξάνδρεια και συναντήθηκε με μέλη της τροχαίας του τμήματος Αλεξάνδρειας. Εκεί τα παιδιά έζησαν τη βιωματική εμπειρία της ασφαλούς μετακίνησης ως πεζοί και ως μελλοντικοί οδηγοί. 

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, η Γ΄ Λυκείου έκανε επιτόπια έρευνα στους δρόμους του χωριού Κορυφή με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα της περιοχής στον τομέα της ασφαλούς κινητικότητας. Τα παιδιά σε ομάδες και με την επίβλεψη των καθηγητών τους, κύριο Παντζαρτζίδη Αναστάσιο, κύριο Πουαρίδη Ευστάθιο και την κυρία Τζουνοπούλου Παναγιώτα, μοίρασαν ερωτηματολόγια σε πολίτες της περιοχής και τράβηξαν φωτογραφίες με τα προβλήματα που παρατήρησαν και κατέγραψαν. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους θα αποστείλουν στις αρμόδιες Αρχές με απώτερο σκοπό τη μελλοντική τους συνεργασία.

Ενώ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, η Β΄ Λυκείου υποδέχθηκε στην αίθουσα προβολών του σχολείου, αστυνομικούς της Τροχαίας Αλεξάνδρειας και συζήτησαν για την ασφαλή τους μετακίνηση στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς δρόμους.

"Το Σχολείο μας μπήκε δυναμικά σε αυτή τη δράση και θα δίνει το παρόν κάθε χρόνο εμπλουτίζοντας τις ενέργειές του με σκοπό η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας να διαδοθεί και να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69