tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μέχρι και τον Σεπτέμβριο οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας

Ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νάουσας.

Οι εγγραφές στο ΣΔΕ, που  βρίσκεται στα Γενικά Λύκεια Νάουσας, γίνονται καθημερινά από τις 17:00 έως τις 20:00 και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού ή  βεβαίωση φοίτησης από το Γυμνάσιο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός  κάρτας ανεργίας, εφόσον υπάρχει. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2332052161 και 6986280541.

Επισημαίνεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι  δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στην πόλη της Νάουσας από το 2006. Παρέχει την δυνατότητα σε συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη  υποχρεωτική εκπαίδευση,  να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου, ενώ οι απόφοιτοί του μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως ΥΕ  (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη  βαθμίδα εκπαίδευσης (Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ).

Ενδεικτικά, τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: η ελληνική και η αγγλική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα  μαθηματικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα (μουσική, εικαστικά, κλπ), θέματα περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών, ενώ το σχολείο στελεχώνεται επίσης από συμβούλους (σύμβουλο σταδιοδρομίας, ψυχολόγο κ.ά.).

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου συμμετέχουν επίσης σε εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

Το ΣΔΕ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, μέσα από τακτικές εκπαιδευτικές επισκέψεις και επιμορφώσεις, ενώ απώτερος σκοπός του είναι η ένταξη στους κόλπους του, όλων όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν την δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρεται - και την οποία δικαιούνται και  αξίζουν - για προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ευημερία.

Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Ε, στον ακόλουθο σύνδεσμο  http://sde-naous.ima.sch.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69