tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έφηβοι και συγκέντρωση στο διάβασμα: γίνεται;

Για πολλούς εφήβους το σχολείο μάλλον δεν είναι το αγαπημένο τους μέρος. Αντίστοιχα, το διάβασμα δεν είναι η πιο αγαπημένη τους δραστηριότητα. Βέβαια, υπάρχουν και έφηβοι που δεν έχουν πρόβλημα με κανένα από τα δύο. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί κάποια παιδιά να δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν όταν πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους. Επομένως, εμείς πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να κάνουν όσα πρέπει;

1. Να κλείσουμε το ίντερνετ

Μπορούμε να κλείσουμε εντελώς το ίντερνετ, δεδομένου πάντα ότι δεν το χρειάζονται για τα μαθήματά τους. Αλλά επειδή το ίντερνετ είναι κάτι που μπορεί να χρειάζονται και τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού και μπορεί να υπάρξουν πρακτικές δυσκολίες με αυτήν την επιλογή, μπορούμε να δοκιμάσουμε το επόμενο…

2. Όχι στις ηλεκτρονικές συσκευές

Ουσιαστικά, πρέπει να πούμε όχι στα κινητά, στα τάμπλετ, στην τηλεόραση και οτιδήποτε μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή. Όταν αρχίζουν το διάβασμα, μπορούμε να τους συμβουλεύουμε να βάζουν το κινητό τους στο αθόρυβο και να το αφήνουν σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.

3. Προκαθορισμένο σημείο για διάβασμα

Όπως φαντάζεστε, δεν είναι και τόσο εύκολο να συγκεντρωθεί κανείς όταν διαβάζει ξαπλωμένος στον καναπέ ή μέσα σε μια κουζίνα όπου κάποιος άλλος μαγειρεύει την ίδια ώρα. Προκειμένου να μπορέσουν οι έφηβοι να συγκεντρωθούν, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα συγκεκριμένο και ήρεμο σημείο για διάβασμα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά πρέπει να διαθέτει όσα θα χρειαστούν για το διάβασμά τους. Αν κάθε τόσο πρέπει να σηκώνονται για να βρουν υπογραμμιστικά, χαρτιά ή οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν θα τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν.

4. Να θέσουμε μαζί στόχους

Αν θέσουμε μαζί ξεκάθαρους στόχους τους οποίους θα προσπαθούν να πετύχουν, θα βρίσκουν και πιο εύκολα κίνητρα για να διαβάσουν και να αφοσιωθούν στην προσπάθεια. Αν γνωρίζουν όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν, θα είναι πιο εύκολο να τα ολοκληρώσουν. Παράλληλα, ίσως θα βοηθούσε να έχουν ένα χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουν το διάβασμά τους. Μπορούν να θέσουν ένα γενικό όριο των τεσσάρων ωρών, για παράδειγμα, και να αφιερώσουν μισή ώρα στο κάθε αντικείμενο.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη https://www.en-taksi.gr/ μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να βρουν τους ρυθμούς που είναι καλύτεροι για εκείνους, δίνοντας βάση στην προσωποποιημένη διδασκαλία. Ο Υπεύθυνος Καθηγητής δημιουργεί ένα ατομικό πρόγραμμα μελέτης για κάθε μαθητή, ενώ παρακολουθεί την πρόοδό του και βρίσκει λύσεις σε πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Έτσι, ο μαθητής μπορεί να λειτουργεί πιο οργανωμένα και συγκεντρωμένα. Αν θέλετε να βρείτε φροντιστήρια στη Γλυφάδα, τα ΕνΤάξη είναι μια επιλογή που αξίζει να σκεφτείτε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69