tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγγραφές στα ΚΔΑΠ του δήμου Αλεξάνδρειας

Όσες μητέρες επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους για το σχολικό έτος 2021-2022 μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αλεξάνδρειας (εγκεκριμένων θέσεων   44 παιδιών ηλικίας 5-12 ετών) τηλέφωνο επικοινωνίας : 2333053211
  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής (εγκεκριμένων θέσεων   50 παιδιών ηλικίας 5-12 ετών), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2333053600

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)  είναι δομές κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου, διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς να ανταποκριθούν σε άλλες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Εξασφαλίζουν την δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε πλήθος ατομικών ή και οργανωμένων δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας – κατά ασφαλή και παιδαγωγικό τρόπο-ευχάριστα και παραγωγικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα τις απογευματινές ώρες το χειμώνα και τις πρωινές το καλοκαίρι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης όπως εικαστικά, ζωγραφική, κατασκευές, υπολογιστές, γυμναστική κα.

Τα πρόγραμμα του ΚΔΑΠ  χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε., τελικό Δικαιούχο την ΕΕΤΑΑ και Ανάδοχο τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φιλοξενία των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και η επιλογή τους γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. του τελικού δικαιούχου(ΕΕΤΑΑ) μετά από εισήγηση του/της Διευθυντή/τριας του Κέντρου. Κριτήριο επιλογής των  παιδιών είναι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας και η σύνθεση αυτής .

Στο Δήμος μας λειτουργούν δύο Κ.Δ.Α.Π.:

Ένα στην Κορυφή (πάνω από την κοινότητα) και ένα στην Αλεξάνδρεια (7ο δημοτικό σχολείο)

Τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, μέσα από ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως:

Χειροτεχνίες και Κατασκευές: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πηλό, χαρτοκατασκευές, ζυμαροκατασκευές, μακέτες, κολάζ, πάζλ και διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια.

Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών: Στο εργαστήριο πληροφορικής δίνεται η δυνατότητα της ενασχόλησης των παιδιών και της εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες (με τη χρήση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, παιχνιδιών μνήμης και σκέψης, καθώς επίσης και παζλ). Το παιδί μπορεί να ακονίζει το μυαλό του μέσα από τα κατάλληλα παιχνίδια με φιλικά γραφικά χωρίς να αισθάνεται ότι κάνει αγγαρεία. Επιπλέον με την πρόσβαση στο Internet παρέχεται βοήθεια σε σχολικές εργασίες (πάντα με την καθοδήγηση του ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού).

Φυσική Αγωγή: Τα παιδιά αθλούνται μέσα από ομαδικά παιχνίδια (όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρό, βόλεϊ,  σχοινάκι, κ.ά.)

Ζωγραφική: Μέσα από το μάθημα της ζωγραφικής τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά από την φύση όπως: πέτρες, κοχύλια, ξύλα, άμμο, κ.ά. Επίσης ζωγραφίζουν με τα κατάλληλα χρώματα πάνω σε ύφασμα, ξύλο, πέτρες, γύψο και γυαλί.

Κ.Δ.Α.Π.  ΚΟΡΥΦΗΣ: 2333053600

Κ.Δ.Α.Π.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: 2333053211

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69